18 Октомври, 2019 16:14 10 031 4

Интересна имотна инвестиция край Разлог

  • разглог-
  • дострояване-
  • инвестиция-
  • предел

Една от най-големите инвеститорски компании у нас „Глобъл Инвестмънт Пропъртис” ЕООД, представлявана от Емил Енев, е с намерение да инвестира в Разлог. Фирмата е депозирала в местната администрация инвестиционно намерение за изграждане на 16 еднофамилни жилищни сгради – къщи от алпийски тип. Тя е собственик на 19 имота с обща площ от 15 дка, намиращи се в местността Църнако, уточнява Struma.bg. Те са включени в общ проект за изграждане на комплекс от затворен тип с името „Елизиън Шалет Парк“. В него е предвидено изграждане на 19 луксозни еднофамилни къщи с обща застроена площ от 4086 кв.м.

От инвестиционното предложение става ясно, че ще бъдат застроени 16 от общо 19-те имота. В него е уточнено, че в два от тях на този етап не се предвижда жилищно строителство, а третият не е включен в искането, тъй като за него вече са проведени всички необходими процедури и той е застроен.

Местонахождението на новия комплекс „Елизиън Шалет Парк“ е в подножието на Пирин и в непосредствена близост до голф игрищата.

Предвид основната дейност на компанията, която е предприемачество и покупко-продажба на недвижими имоти, къщите най-вероятно ще бъдат продадени.

Още една инвестиция е на път да бъде реализирана на територията на община Разлог. Пустееща от дълги години сграда на Предел, намираща се вдясно на пътя за Благоевград, след караваните, ще бъде превърната в хотел. За нея вече е изготвен ПУП-ПЗ – план за застрояване с отреждане за хотел. Възложител е регистрираното в Кюстендил дружество „Пациани“ ЕООД на италианеца Тациано Партеми, което е собственик на сградата и възложител на изготвения ПУП. Дали дружеството само ще инвестира, на този етап не е ясно. Дейността му в Кюстендил е насочена в областта на обувната промишленост – производство на лицеви кожи и изделия от тях.

В момента тече 14-дневният срок, в който заинтересованите лица могат да направят писмени възражения, предложения и искания по проекта за подробен устройствен план.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянеца

    15 3 Отговор
    ,, Елизиън Шалет парк" в Пущинака на Смог!
  • 2 Емил

    20 1 Отговор
    Интересно как се връзва новина за 19 еднофамилни къщи със снимка на недостроена хотелска сграда?!
  • 3 Неразбиращ

    10 0 Отговор
    Ухааа..супер инвестиция.. при този глад за хотелски легла в района
  • 4 Трол2

    6 0 Отговор
    Безсилието на спекулантите хи хи хи. Не купуват бе ей, не купуват.