Last news in Fakti

16 Декември, 2020 15:21 3 122 4

Пазар, който се засилва с бързи темпове

  • тайланд-
  • пазар-
  • имоти-
  • тенденции-
  • прогноза

Имотният сектор в Тайланд продължава възходящия си тренд

Пазар, който се засилва с бързи темпове - 1
Снимка: Shutterstock

С 5.01% са се повишили цените на жилищата в Тайланд през третото тримесечие на текущата година спрямо същия период на миналата. За година по-рано увеличението е 3.32%. Цените на жилищата на Острова растат за 13-то поредно тримесечие. От юни до септември тази година те са поскъпнали с 0.91%, сочат данните на Global Properties Guide.

През август обемът на ипотечно кредитиране отчита ръст от 5.9% на годишна база, до 107.32 млрд. USD, след ръст от 5.2% през 2019 г., сочат данните на Централната банка на Тайланд.

Жилищното строителство в страната продължава да се развива активно. За първите 8 месеца на текущата година броят на регистрираните кондоминиуми се е увеличил с 55.2% на годишна база, до 60 894 единици. В столичния регион въпросният показател отчита ръст от 96% на годишна база до 40 298 единици за разглеждания период.

Средната цена на квадратен метър жилищна площ в Банкок е 3640 USD. Апартамент с разгъната застроена площ от 120 кв.м в центъра на града може да се купи срещу 436 560 USD, а наемът му на месец е 1840 USD. Така средната доходност е 8.05% на годишна база.

Тайландската икономика се съкрати с 6.4% през третото тримесечие на текущата година спрямо същия период на 2019 г., сочат данните на Съвета за национална икономика и социално развитие. Наскоро той даде по-оптимистична прогноза за икономиката на страната през 2020 г. със спад от 6%, а те първоначално предвидените 7.3%.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Шиле

    10 0 Отговор
    Не съм спал две нощи от тревога за икономиката на Тайланд.Дано се оправят.
  • 2 XMAN

    8 0 Отговор
    МИЛЕНЧЕ КВИ ГЛУПОСТИ РЪСИШ МА ДУША,ЧЕТЕШ ЛИ СИ НАПИСАНОТО. ОТКОГА ТАЙЛАНД Е ОСТРОВ ??!
  • 3 Гост

    5 0 Отговор
    Кажете за Занзибар, защото живо ме интересува! Смятам да инвестирам...
  • 4 :D :D :D

    3 1 Отговор
    Добре бе не плащат ли нашите тук вече за реклама на имотния пазар. Приятелите ми балами ще вземат да се разколебаят.Да има още един двама щури дето не си купуха на тия цени. Другите 90% сме нормални.Но сме им добри приятели. Не им се смеем :D :D :D