Last news in Fakti

31 Май, 2022 11:11 1 826 4

Държава опрости условията по „златна виза“

  • саудитска арабия-
  • златна виза-
  • условия-
  • чужденци-
  • онлайн платформа

Саудитска Арабия създаде онлайн платформа за кандидатстване

Държава опрости условията по „златна виза“ - 1
Снимка: Shutterstock

Правителството на Саудитска Арабия създаде редица нови правила за издаване на „златни визи“, включително създаването на Обща национална платформа, администрирана от Министерството на външните работи.

Официалният уебсайт на Premium Residency Center позволява на чужденците да кандидатстват или за ограничена виза за премиум пребиваване, която се подновява ежегодно под името SP2, или за постоянно разрешение за пребиваване, което позволява пребиваване в страната за неопределено време под категория SP1.

„SP1 дава право на кандидата за постоянно пребиваване в Саудитска Арабия, след като изпълни необходимите условия и заплати еднократна такса от 800 000 саудитски риала (213 000 USD)“, уточняват от правителството.

Изисквания за кандидатстване за разрешение за пребиваване по програмата Premium Residency са лицето да има валиден паспорт и да има навършени 21 години. Кандидатът трябва да представи документ, че не е осъждан, както и такъв за финансовото му състояние. Необходим е също така и документ за здравословното състояние на кандидата и че не страда от заразни болести.

Предимства на Виза за пребиваване в Саудитска Арабия Premium е, че кандидатът, получил такъв статут, има право да извършва бизнес в съответствие със законите за чуждестранни инвестиции. Също така и свобода за напускане и връщане в кралството по всяко време, за разлика от текущата необходимост от разрешителни за напускане и повторно влизане за емигранти, работещи в Саудитска Арабия. Също така има и право на закупуване и притежаване на недвижими имоти в кралството. Дава му се право да работи в частния сектор и смяна на работа в частния сектор.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АнтиГост

    1 2 Отговор
    Да им е честито на руснаците!
  • 2 и кво от това?

    2 0 Отговор
    руснак в страна където е забранено пиенето и е 40 градуса на сянка трудно ще вирее.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Наблюдател

    0 0 Отговор
    Те пък ще си счупят краката инвеститорите да си хвърлят парите в пясъка в тази нажежена пустиня. По-добре е в бедна страна с приятни хора, природа и вода, отколкото в тази "луксозна" кло ак а