Last news in Fakti

23 Октомври, 2022 10:45 4 803 17

Министър Шишков: „Златен век“ е олицетворение на визията за София

  • златен век-
  • строеж-
  • арх. шишков

Кметът Фандъкова е имала инструментите да спре строежа, но това не е направено

Министър Шишков: „Златен век“ е олицетворение на визията за София - 1
Снимка: М. Богданова ©

“Златен век” е олицетворение на визията за София”, така арх. Шишков коментира в предаването казуса с поредната стъпка за узаконяване на небостъргача от страна на Столична община. Той напомни, че през цялото време кметът Йорданка Фандъкова е имала инструментите да спре строежа, но това не е направено.

„Проблемът е в общината, защото Подробният устройствен план е одобрен там. Имали са възможност да го спрат, както са спрели всички други планове в района. Освен това кметът на София е отказала по искане на кмета на Лозенец да измени плана. След това са направени две изменения в разрешителното за строеж от главния архитект и сградата е построена“, обясни арх. Шишков.

Той напомни, че по време на гражданските бунтове против небостъргача строителството е спряно от по-предишния директор на ДНСК. „Това обаче стана в период, в който в държавата и общината имаше политическа разцветка, т.е. ГЕРБ управляваше и държавата, и столицата. Затова чисто политически ДНСК спря строежа, но така, че да падне заповедта в съда. Това са фактите. Сега колегата арх. Здравков е издал удостоверение за груб строеж и вече може да си купите апартамент“, каза още министърът.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Големи пари

    34 2 Отговор
    се завъртяха там
  • 2 Алеко

    23 4 Отговор
    Отдавна съм написал че в територията на Ганьо е така.
  • 3 Софиянец

    30 1 Отговор
    Факултета също е узаконен но странно как никой не протестира.
  • 4 Дааа

    30 3 Отговор
    Златен век за корупцията и безхаберието, кражбите и мафията и бедност за робите по рождение.
  • 5 Боруна Лом

    15 2 Отговор
    ЗАХЛЕБИХА, ЯКОООО
  • 6 Българка

    32 2 Отговор
    "Златен век" е олицетворение на зависимости, корупция, безвкусица, некадърност на всички замесени в разрешението и планирането на мястото и начина,по който е издигнат този незаконен небостъргач. Определено трябва да се съборят всички етажи, които не отговарят на допустимото от закона

    Коментиран от #7

  • 7 Учуден

    11 19 Отговор

    До коментар #6 от "Българка":

    Точно на теб пък с какво ти пречи тази сграда?Преди детето ти ли играеше там или си разхождаше кучето?Няма статия под която да не мрънкаш.
  • 8 Гост

    16 6 Отговор
    данка трябва да ходи у Сливен, задълже!
  • 9 плюс минус

    19 4 Отговор
    Грозота.
  • 10 уaйтнoйз

    7 1 Отговор
    визионери...
  • 11 Живея недалеч

    31 1 Отговор
    от въпросното нещо, наречено "Златен век", и мнението ми е, че стърчи като възпален пръст на крайно неподходящо място. Протестирахме в квартала, но парите си казаха думата, разбира се. Не завиждам на тези, които ще живеят в "нещото", при цялата инфраструктура наоколо и тесните улички в близост. Просто мястото му на "нещото" не е било там. Каква "визия"? Долепено е до пет пъти по-ниска сграда и за мен изглежда направо нелепо. Не е първото, нито последното недоразумение, но са смешни напъните да се изкара кой знае какво.

    Коментиран от #14

  • 12 здравец и фандъци

    13 2 Отговор
    Сградата включена ли е в канализацията или е от по-модерните, със септична яма?

    Коментиран от #16

  • 13 Гост

    13 1 Отговор
    Ей шморцове,там са купували/са им давали/ апартаменти на съдии,депутати,прокурори.Та тука и да драскате,вече е свирено.В БГ е така
  • 14 Моите съболезнования

    12 1 Отговор

    До коментар #11 от "Живея недалеч":

    , но нали знаете какъв е обичайния контингент от мъжки и женски пол, който се върти в периметъра около сградата? Така че нищо чудно, че изникна такъв израстък там.
  • 15 нюйоркър

    4 2 Отговор
    Верно ли толкова е зле златния век ? А защо апартите в него са толкова скъпи ? Все пак София не е Ню Йорк.
  • 16 гост

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "здравец и фандъци":

    Шишков доста разрешения за строеж даде без наличието на канал в Кр. вада
  • 17 Анонимен

    1 2 Отговор
    Като знам колко народ е предплатил и чака за апартамент там, кучетата ти лаят керванът си върви. Като си избрал да живееш в София, трябва да ти е ясно, че ще е така. Строежи, теснотия и мръсотия. От прозореца си гледаш д-то на комшията. Да си е седял кой от къде е и нямаше да е така, но и протестиращите някога са им узаконявали блоковете защото са искали да живеят точно там, да не забравят. Съвсем отделно като знам колко народ в София последните години протестира защото не са избрали техен имот за строежа, а на съседа и няма те да се нагушат с пари и апартаменти...просто не е истина.