Last news in Fakti

31 Август, 2023 15:48 1 505 3

Тръмп значително е надценил част от имотите си

  • trump tower-
  • цени-
  • активи

Ежегодно е завишавал стойността на активите с до 2.2 млрд. USD

Тръмп значително е надценил част от имотите си - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп е надценил стойността на своите активи с 812 млн. USD до 2,2 млрд. USD годишно в продължение на 10 години, съобщи The New York Times, цитирайки изявление на главния прокурор на щата Ню Йорк Летиция Джеймс.

„Финансовите отчети на Тръмп (от 2011 г. до 2021 г.) дори не отразяват текущата прогнозна стойност на активите му“, се казва в гражданския иск, заведен от главния прокурор. По-специално, той оспорва декларираната стойност на няколко имота, притежавани от бившия глава на Белия дом, като имението Мар-а-Лаго във Флорида, където бяха открити секретни документи през август 2022 г., и 68-етажния небостъргач Trump Tower в центъра на Ню Йорк.

Собствеността на Тръмп, която той надценява с около 17% до 39% всяка година, има "нетна стойност" от не повече от 2,6 млрд. USD, се казва в документа, цитиран от вестника. Става дума за голф курорт в Маями, хотел във Вашингтон, и хотел в Чикаго.

Във връзка с тези нарушения Джеймс изисква Тръмп и трите му деца да напуснат ръководни позиции в организацията Trump, собственост на бившия президент на САЩ, и да платят глоба от 250 млн. USD.

Адвокатите на Тръмп обаче посочват, че данните от финансовите декларации не са били взети предвид от кредиторите при издаването на заеми, а самите заеми са получени твърде отдавна - преди юли 2014 г., поради което те не могат да се явят в делото и да поискат спиране на производството.

По-рано New York Post съобщи, че имението на Тръмп Мар-а-Лаго във Флорида може да бъде продадено за 422 млн. USD. Синът на бившия шеф на Белия дом Ерик обаче отрече подобна сделка.

Подробна статистика за средните цени на имоти в България по градове и квартали може да видите ТУК


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Настанаха времена

    2 3 Отговор
    Те в щатите много обичат финансови нарушения..ако го ушият с 250 милиона може и да фалира другаря Тръмп
  • 3 слаба работа

    6 2 Отговор
    Надценил бил имотите си с 35%?
    Ами родните собственици на коптори ги надценяват с по 300%!