Last news in Fakti

11 Декември, 2014 08:49 5 981 3

Работодателят на Петко Сертов: Случилото се с него не е от битов характер

  • петко сертов-
  • данс-
  • изчезване-
  • ангел божилов

Бившият шеф на ДАНС е бил спокоен и балансиран човек

Работодателят на Петко Сертов: Случилото се с него не е от битов характер - 1

„Петко Сертов е консултант в моята компания от април 2013 година. Задачите и работата му са свързани най-вече с експертиза в областта на енергийната сигурност и интелектуалното право”, разказа в Нова телевизия Ангел Божилов, изпълнителен директор на „Обединени енергийни търговци” и работодател на изчезналия Петко Сертов.

По думите на Божилов Сертов е бил в офиса на фирмата в петък преди да изчезне. „Той е разговарял с негов колега. Поведението му е било в рамките на нормалното. Колегите не са забелязали извънредно поведение, дори е казал, че има друга среща след това. Това се е случило между 9 и 11 часа”, каза той.

Той допълни, че пред него Сертов не е споменавал да има отправени заплахи за живота му. „Той беше изключително балансиран човек, спокоен, професионалист, който добре балансираше поведението си. Възможно е ако е имал проблеми в личен план ние да не сме усетили”, добави Божилов.

Според работодателя на Сертов случилото се с него не е от битов характер. „Да не изпадаме в спекулации”, каза той.

„Надявам се този тревожен случай да приключи с позитивна развръзка”, заяви той.

"Петко Сертов може да е бил принуден да напусне България или да направи нещо много лошо". Това заяви Стефан Гамизов – енергиен експерт и бивш колега на изчезналия бивш шеф на ДАНС.

Гамизов смята, че има връзка между изчезването на Сертов и случващото се в страната ни в последно време. Той неколкократно изтъкна, че докато е бил в агенцията, Сертов открито е демонстрирал възхищението си към Франция и това е било забелязвано и силно ненавиждано от руската част на ДАНС в лицето на Цветлин Йовчев, Иван Драшков, Писанчев.

"Беше толкова видимо, че те промотират руските проекти”, разказва той.

„С течение на времето катастрофата започна да се разразява. Срути се „Южен поток” - една от най-големите потенциални трагедии за българското общество, "Белене" се срути, предстои ни осъждане в арбитраж. Случиха се трагедиите в енергетиката, случи се трагедията с "Цанков камък". И най-накрая - НЕК се изправи пред реален фалит, който, ако се случи, може да се срути буквално цялата държава", предупреди експертът.

"Случват се страхотии. Случва се да бъде нападнат съдебен помощник, а на следващия ден да бъде блъснат, образно казано, шефът му. И този шеф да каже, че няма да се кандидатира за поста на най-важния съдия в България", допълни той, като заподозря, че хора, директно свързани с Русия, правят опит да съборят това правителство през януари или февруари.

"Накрая, като събереш цялата тази картина, независимо какво се е случило със Сертов, става ясно, че изпадаме в една тотална дестабилизация. И всичко се върти около тази съдебна система, свързана със скандала от последните дни. Ако трябва да дестабилизирате едно общество, това е начинът, по който се прави - създавате хаос", подчерта Гамизов.

Припомняме, че за последно Сертов е бил видян на столичния булевард "Витоша", където е теглил пари от банков клон. След това следите му се губят. На камерите в района не се вижда накъде е тръгнал. След като тегли парите, той се качва в сив автомобил и тръгва в неизвестна посока.

"Автомобилът е "Опел Астра" - светлосив металик с регистрационен номер СА2987РМ", заяви Младен Маринов, шеф на Столичната полиция.

Колата обаче не е собственост на Петко Сертов, а на 26-годишната Теодора Кондова.

Тя потвърди, че автомобилът е неин, но отказа да даде пояснения. От МВР също отказаха да дадат информация за причините, поради които Сертов кара колата на младото момиче.

Поясниха обаче, че той е напуснал дома си, носейки в себе си всичките си лични документи, включително и международния си паспорт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аз

    1 0 Отговор
    Аре стига с тоя масон.Не къде си е бил камшика и това е.Цялата държава се занимава с тоя
  • 2 кос на кокос

    0 0 Отговор
    Не е БИТов ами вероятно е УБИТов характер.
  • 3 ЖАНИН

    0 0 Отговор
    БОГАТИТЕ СЪЩО ПЛАЧАТ-ТАКЪВ Е ЖИВОТЪТ.