Last news in Fakti

10 Декември, 2014 08:27 17 199 9

Зоя Димитрова: Колата на Сертов е с GPS и се следи

  • георги коритаров-
  • зоя димитрова-
  • петко сертов

Според Георги Коритаров ако изчезването му е инцидент, то той не е спонтанен и случаен

„Ако изчезването на Петко Сертов е инцидент, то той не е спонтанен и случаен. Ако е станал жертва на катастрофа, то досега трябваше да се появят данни. Не вярвам на този тип случайност”, каза в „Здравей, България” по Нова телевизия журналистът Георги Коритаров. Той отхвърли и версията Сертов да е сложил сам край на живота си.

„Не е типично за него да си остави телефоните и да излезе. Мисля да наблегна на друг факт. Малко се говори за колата, с която е тръгнал, а тя има GPS”, заяви от своя страна Зоя Димитрова, която е бивш говорител на ДАНС и допълни, че е сигурна, че колата му се следи. По думите й МВР отдавна знае с коя кола е напуснал дома си, къде е тя и има ли в нея следи от насили.

Според нея той си е оставил телефона или под въздействието на натиск, или под въздействието на някаква операция, която той е трябвало да обезпечи.

На въпрос кой има интерес от изчезването на Петко Сертов Зоя Димитрова отговори, че към днешна дата никой не е имал интерес да го отвлича и убива. „Трябва да се търси връзка с настоящето”, каза тя.

По думите на Коритаров това, че Сертов се издирва от Интерпол означава, че има предположение, че може да не е в страната.

„По някои белези случая прилична на доста професионално отвличане. Но това не трябва да се казва в ефир, тъй като, без да искаме, можем да кажем нещо, което да доведе до друг тип проблеми”, каза още журналистът.

Личен мотив или криминално престъпление са двете версии за изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов. Това заяви в предаването "Добро утро, България!" по TV7 адвокатът му Константин Симеонов, който е и един от най-добрите му приятели.

Той не изключва Сертов да е станал жертва на убийство или на изнудване. Ако беше изнудване, досега вече щеше да има развитие, заяви гостът.

Той подчерта, че Сертов не е бил нито депресиран, нито се е страхувал за живота си, нито е бил болен и не е имал видимо основание да изчезне. Не е имал и финансови проблеми. Фактът че е оставил телефоните си у дома, не е изненадващ. Всеки професионалист го прави при секретни срещи – целта е да не може да бъде немерен и подслушван.

Гостът изключи и вероятността Сертов да е станал жертва на ПТП. По думите му има още версии, които напълно може да бъдат отхвърлени. Сред тях са, че е разполагал с важна информация, заради която е бил изнудван; както и че е искал да отиде във Франция, където да преподава.

Няма връзка и фактът, че Сертов все още фигурира в управата на сдружение с идеална цел, което има масонски характер. Редом с него в УС на "Братство и чест" е и Константин Симеонов.

Не вярвам Петко Сертов да е бил отвлечен, тази версия ми се вижда абсурдна. Това заяви Димо Гяуров, бивш шеф на Националната разузнавателна служба. "Сертов изчезнал - какво от това. Според мен той е взел съдбоносно решение", каза още Гяуров пред БНТ. Според него е нормално в момента МВР да работи по всички версии, защото няма информация.

Димо Гяуров определи бившия шеф на ДАНС Петко Сертов като "опасен", а не "ценен".

Гяуров заяви, че Сертов отдавна не ръководи службата и ако някой наистина е искал да се разправи с него е можел да го направи по-рано. Той смята, че не е спазена процедурата за обявяване за издирването на Сертов чрез Интерпол.

"ДАНС тотално не се справи с основните си задачи през изминалите години. Службата не е играч в борбата с престъпността. КТБ е грандиозен гаф на ДАНС", заяви бившият директор на Националната разузнавателна служба. Според него, службата е била или съзнателно "приспана", за да не върши работата си, или просто е била "заспала".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 joro

    2 0 Отговор
    Гледали сме много филми, така, че е излишно журналистите да ни разясняват ) Южен поток спира, П. С. изчезва, а извънземните се хилят злорадо.

    Коментиран от #6

  • 2 Гостът

    2 0 Отговор
    Възможно е да са знаели за gps-а и да са я следели още от началото !
  • 3 бай иван

    3 0 Отговор
    Най вероятно никога няма да го намерят, със сигурност или са го убили или си е направил някоя голяма далавера и е духнал с парите! При всички случаи има някаква далавера! Най вероятно Бай Петко е агент на ДС, а както знаем, бивши агенти и бивши шефове на мафиотски и групировки за терор НЯМА!
  • 4 onq s konq

    2 0 Отговор
    Ако Сертов иска да отиде "скришом" някъде,няма как да си остави телефоните вкъщи эа да не го проследят,а да не иэключи gps-а на колата,че даже и табелите ще смени.Ако пък е отвлечен с колата,първата работа на иэвършителите ще е да активират gps-эаглушител,каквито се продават свободно и са много качествени и ефективни.Въпросът обаче е ЭАЩО ТВ-ТАТА КАНЯТ ЭА КОМЕНТАРИ ПРОСТИ И ЕЛЕМЕНТАРНИ ХОРА?:)
  • 5 пецата

    2 0 Отговор
    Същата история, като с дъщерята на Брендо! Отвлякоха я службите да не дрънка Брендо пред съда в Италия, после я върнаха, като си дойде Брендо в България. :)
    Тоя и той, кой знае в какви игри е замесен. Абе от мафиотска държава, какво да очакваме.
  • 6 Чакалов

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "joro":

    -а каква е ролята на Създателя следователно?Сеирджия...?
  • 7 службо гонец

    2 1 Отговор
    Абе що се вържите на тая сапунка, в България "службите" обслужват мафията защото са част от нея,тук нищо не се случва без одобрението ,знанието и съдействието на службите.Това освен всичко е и послание към всички да си затварят устата и да си траят че иначе ......... Пък и нагли "ако някой знае или е видял нещо да ни помогне" дабе как пък не ,искат да видят дали някой случайно нещо е видял че да не ги изненада и да го контролират.
  • 8 Dain

    0 0 Отговор
    Ха,какво им става на тия медий бре,само Петко та Петко.Занимават ни с простотий,това да не е някакъв национален герой бе.Я,ако зачезне нормален човек,дали ще разбере някой,изключвам роднини и приятели.Може да е хукнал по к..вици,или да е откраднал някакви пари, и сега да се крие,а.
  • 9 deroni

    0 0 Отговор
    Цяла държава се занимава с един изчезнал, кой знае колко хора са ангажирани с издирването му,колко изобщо ще струва на данъкоплатеца тази операция.Ако аз изчезна,само семейството ми ще се притесни и ще ме обяви,а полицията надали ще гледа камери,да следи коли и тн, за да ме намери.Деца изчесват и никой не ги и търси, а за тези богопомазани цял живот лежачи и крадци се хвърлят купища пари.Абсолютно обратна-педалска страна,който има пари всички се грижат за него,който няма е боклук в очите на всички.ТЕРМИНАЛ2 е истината,тук вече живот няма, та Сертов ли,та Николета ли,Азис ли, тоя оня мошеник и тая оная исвестна к..ва е това е България.Простотия до шия.Млади и кадърни хора-бягайте иначе цял живот ще Ви мачкат тук и ще работите за внуците на комунистите и нищо хубаво няма да видите,бягайте........
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове