1 955 1

Защитата на Ковачева: Нараняванията на бебето са родови травми

Акушерката получи ново обвинение

Защитата на Ковачева: Нараняванията на бебето са родови травми
Анжелина Димитрова

Поредното заседание по делото срещу акушерката Емилия Ковачева започна с искания на адвоката ѝ за отвод на прокурора по делото и на съдебния състав.

Исканията бяха отхвърлени, като това забави разпита на призованите свидетели с повече от час.

Нараняванията на бебето Никол били от родови травми, твърди адвокатът на обвинената. Tова било описано в медицинската документация, каза адвокатът. Той изнесе и изрезки от статии в медиите и заяви, че целта им е била да очернят Ковачева и да предопределят развоя на последвалото дело.

Според адвоката на акушерката в договора ѝ е записано, че работното ѝ време е 8 часа, а тя е била принудена да работи на 12-часови смени последователно. Той обвини прокуратурата, че е събирала само доказателства за виновността, но не и за невиновността на Емилия Ковачева, което трябва да прави по закон.

По думите му не било установено и дали записите от побоя са законни, или не. Освен това прокуратурата не разкрила кой не изнесъл записите в интернет и не е направила нищо, за да спре излъчването им в медиите.

Родителите на битата Никол не дойдоха в съда.

Същевременно и Софийска районна прокуратура повдигна обвинение срещу акушерката, причинила телесни повреди на новородени. Ковачева е обвинена за това, че на 18.03.2015 г., по време на нощно дежурство, действайки като длъжностно лице (акушер в отделение по неонатология в посоченото по-горе болнично заведение), при изпълнение на служебните си задължения,  е причинила на пострадалото малолетно лице (бебе от женски пол) лека телесна повреда (охлузвания на гръдния кош), като деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалия начин (поради продължителността и интензитета на деянието.

България

Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Патето Яки
    Отговор
    1 14:57  19.09.16
    Ужасна жена дано изгние в затвора. Защо акулите не нападат адвокати? Професионална солидарност. - Какво е общото между адвокатите и сперматозоидите? - На три милиона един става човек…

Напиши коментар:


Публикувай