Last news in Fakti

30 Октомври, 2016 21:47 3 637 9

Бум в продажбите на оръжия в Германия

  • германия-
  • оръжие-
  • разрешително-
  • покупка

Почти двойно се е увеличила продажбата на леко стрелково оръжие в Германия за година, съответно на броя издадени разрешителни за ползване, съобщава германското издание Der Spiegel по данни на Министерството на вътрешните работи на ФРГ.

„Наблюдаваме напълно нова категория купувачи на оръжие. Повечето за пръв път влизат в оръжеен магазин. Дори лекото стрелково оръжие не е за всеки, тъй като и то изисква правилно ползване”, казва Инго Майнхард, председател на Съюза на оръжейниците и продавачите на оръжие в Германия. Към септември 2015 г. разрешителни за носене на оръжие са имали 273 000 германци, докато към септември тази година техният брой вече превишава 440 000 души.

На първо място по увеличение на броя издадени лицензии за покупка на оръжие е провинция Северен Рейн-Вестфалия. В ТОП 3 влизат още Бавария и Долна Саксония. Именно в Кьолн (Северен Рейн-Вестфалия) на 1 януари 2016 г. близо 1000 бежанци, разделени на групи, извършиха нападения над жени. А в Бавария през юли едновременно бяха извършени три терористични атентата: във влак за Вирцбюрг, в центъра на Ансбах и в Мюнхен. Над 10 души бяха жертвите.

Der Spiegel отчита, че ръстът на продажбата на оръжия е свързано с „опасенията на германците относно тяхната безопасност” възникнали след терористичните атентати в Париж, Брюксел, Ница и Мюнхен, както и цялостната ситуация в Германия в резултат на бежанската вълна. „Германците не разчитат повече на полицията и на държавата и въоръжават” заключава германското издание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 рес еоод

    0 0 Отговор
    хубаво ги купуват но и да ги ползват ще е добре

    Коментиран от #2

  • 2 корса

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "рес еоод":

    Ще трепят прииждащите скакалци!
  • 3 Напаст

    0 0 Отговор
    Преди германците да успеят да се въоражат Меркел, ще прокара закон, който да въоръжи безплатно личните и гости за да си защитатават "правата" от коренното население!
  • 4 Картър

    0 0 Отговор
    Тези поне имат правото да закупят, носят и използват такова оръжие съгласно закона. В България подобни права имат само мафиотите от ОПГ ГЕРП и това трябва да бъде променено завинаги.
  • 5 ооо

    0 0 Отговор
    с пушка жива бомба няма спреш , тези изроди с гордост колят и убиват друговерци -всички са пълна измет,ама всички ..тях ги посрещнаха с цветя и играчки ,а те изнасилваха жени и деца...е кажете как се наричат такива животни...
  • 6 гост

    0 0 Отговор
    Баба Меркел им натресе милиони сган та сега да се чудят как да си опазят живота и честта. А честито им за демокрацията, после кой искал,кой не искал мигранти?
    Нали оневиниха в Австрия иракчанина насилил 10г.момче в басейн, понеже може да е със съгласието на жертвата?!?

    Коментиран от #8

  • 7 ПиСи Дроид

    0 0 Отговор
    Давайте Меркел, Шойбле, Гутериш, ...и останалите глобалисти! Ще напълните гушите на оръжейните производители с вашия глобализъм и намъкване в Европа на всякакви африканци араби азиатци и дори извънземни ще докарате за да ни направите педали... давайте! Сега оръжейният бизнес ще прави луди пачки и търговците.... Това е вашия глробализъм . пари за едни, смърт и ад за други.
  • 8 ПиСи Дроид

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Виновни сме хората, че търпим! Германците вместо да разстрелят Меркел Шойбле и останалите дето им натресоха това, те им плащат дсанъци? Ние вместо да обесим Тиквата Първанов Местан и останалите в кочината тук дето я сздадоха им плащаме данъци, ченгета и военни ги пазят и им козируват? Е, кой не е наред? Бандитите на постовете или ние, че ги търпим? Ами ние! те са си гадове, доказано. Но ние сме ненормални, че ги търпим. А за местните военни ченгета и магистрати аз поне вече нямам никакво уважение. Слуги на убийците иг рабителите ни. Частна охрана на мафията.
  • 9 ТИКВОЧА

    1 0 Отговор
    ДА ГРЪМНАТ ПЪРВО БАБЕТО МЕРКЕЛ И ПОСЛЕ ДА КАРАТ НА РЕД .