Last news in Fakti

28 Октомври, 2011 12:30 5 567 19

Спипаха още един катаджия рекетьор

  • стара загора-
  • катаджия-
  • рекетьор
Спипаха още един катаджия рекетьор - 1
Снимка БГНЕС

Дирекция “Инспекторат”- МВР съвместно с дирекция “Вътрешна сигурност” извършиха проверки на изпълнението на служебните задължения от служителите, осъществяващи пътен контрол на територията та ОДМВР-Стара Загора. В хода на работата шофьорът на лек автомобил „Пежо”, споделил че в близост до разклона за с. Дълбоки бил спрян за проверка от полицейски автопатрул, разположен на главния път. Под предлог, че е карал с превишена скорост, единият полицай му поискал сумата от 20 лв. За случая били уведомени дежурен прокурор и дежурен следовател при отдел “Следствен” в Окръжна прокуратура - Стара Загора. В същото време двата екипа, участващи в операцията, незабавно се отправили към автопатрула за неговото обезпечаване и запазване на местопроизшествието. В дрехите на единия пътен полицай са намерени и иззети 4 банкноти от 10 лева, две банкноти от 20 лева и една банкнота от 5 евро.
По случая е образувано следствено дело, на полицая е наложена мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 1000 лв. Паралелно в ОДМВР-Стара Загора е започнало дисциплинарно производство.
В хода на операцията са констатирани и други нарушения при изпълнение на служебни задължения от страна на служители от РУП Раднево, осъществяващи дейност по “Пътен контрол”, за които ще бъде взето дисциплинарно отношение.
Съвместните проверки на служители от двете дирекции ще продължат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ice554

    0 0 Отговор
    Нека МВР си вградят камери в полицейските колици снимащи на 360 градуса. Така е в Америка - в един часа сутрин са ме спирали за проверка 2005г... Говорят ми на "СЪР", както и аз на тях... А ръцете са им на патлака! Няма такова двустранно уважение... Вече нощно време и немогат ако нямат сигнал да те спират, като нашите мишленца! Ама там може да ги съдиш. Смисъла е че така всичко ще е ок с камери в колите! Няма да има 20лв. за г-н Кука, държавата ще си прибира парите и ще си избие камерите в патрулките!!! Толкова ли е трудно...И не на последно място- БГ ПОЛИЦАЙ да има по-голям доход! И това ако има ефективни глоби ще е достижимо! Прости сметки са- а не да се излагаме като кифладжии и двете страни...Защото на полицай взимащ около 30$ на час няма как с 20лв. да го бориш! Нали?!
  • 2 депутат

    0 0 Отговор
    Вчера министър Найденов каза,че за незаконна сеч ще се конфискува имущество.Аз предлагам и за полицейски рекет да се прилага конфискация!
  • 3 смехурко

    0 0 Отговор
    30 долара на час за една фуражка Ми тогава хората с образование и интелект колко трябва да взимат
  • 4 borko

    0 0 Отговор
    dokoga shte e taka v bg.koga shese opravim;za edin den same sprali 6piti naedin isishto shose v sofia;do rasklona za magistralata
  • 5 baib

    0 0 Отговор
    Според мен всички катаджии са един дол дренки.Като им кажеш пиши каквото е редно и не им даваш манги винаги пускат един фиш за 50 лева.Ама съм горд ,че не сум им дал на ръка...
  • 6 oz maior

    1 0 Отговор
    да се забрани на полицайте да спират и да се сложат повече камери за контрол и който наруши закона и правелника да си плаща по банков път, иначе няма оправия.
  • 7 men

    0 0 Отговор
    Как камерата ще разбере че си пиян, дрогиран или че грайферите ти отговарят на стандарта. Неговорете глупости
  • 8 Георги Георгиев

    0 0 Отговор
    И като са го спипали какво? Аз съм подавал жалба срещу пътен полицай, лично до Цветанов я бях изпратил дори. Имам и свидетел, идваха, питаха, умуваха, накрая почти ме убедиха, че съм сънувал това, което ми се е случило, защото нямало доказателства за твърденията ми, жив свидетел не е достатъчно явно и в резултат същият простак-катаджия продължава с най-нагло държане да дерибейства по улиците. Няма оправия в тази наша сържава. Тоя умник ще го потулят и ще го пуснат да си продължи доходоносното предприятие.
  • 9 men

    0 0 Отговор
    Да все едно няма фалшиви сигнали и жалби. Каквито са хората , такива са и полицаите
  • 10 biyjan

    0 0 Отговор
    ima edno v regiona na st.zagora kam dimitrovgrad s gola glava ne znam dali ne e ot opan ne vzema po malko ot 40lv
  • 11 pepo

    0 0 Отговор
    men tozi na cheshmata v selo trakia mi e vzimal 3pati po 50lv za skorost
  • 12 koko

    0 0 Отговор
    Сигурно рекетирания е бил с яки връзки в КАТ. Какво си правят и медийна реклама. Аз съм писал жалби до инспектората на МВР и реакциите им нямат нищо общо с това в "новината"
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 krasi6201

    0 0 Отговор
    на мен ми искаха пари за бавно каране и аз им отговорих че са за книгата на Гинес Няма граници наглоста на нашите катажий
  • 15 BEZ_MUTRATA

    0 0 Отговор
    MUTRATA SAMO PRAH V O4ITE NI MIATA.... 4engetata sa se razpishtolili kato BOGOVE SA STANALI !!!

    MA4KAT I MA4KAT kato mutri sa !!!
  • 16 КАТ

    0 0 Отговор
    Ха-Ха-Ха ние с колегата на магистралата към Свиленград за турция сме събиртали и по 2000лв. на смяна ама нас няма как да ни хвеанат, Ще им дерем кожите още 20 години.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 jor

    0 0 Отговор
    v tazi durjava ni6to nestava ve4e
  • 19 Pop

    0 0 Отговор
    Чиста проба - рекетьори