Last news in Fakti

9 Януари, 2017 13:04 9 265 2

Нови разкрития за наркоканала Петрич - Сърбия - Германия

  • наркоканала-
  • петрич- сърбия-германия-
  • разкрития

Преди ареста на Кемчо и компания в Белград, шофьор от Самуилово задържан с 24 кг хероин в Германия

Рекордно количество хероин скрит в специални тайници и акумулатора на камион, пътуващ по трасета Петрич - Сърбия - Германия задържаха немските власти. Шофьорът от петричкото село Самуилово е арестуван с 24 килограма хероин, укрит в ТИР-а му, научи struma.com.

Арестът станал няколко дни преди в капан в Белград да паднат петричаните Емил Йосков - Кемчо и две момичета, които са били използвани за прикритие на 2.200 кг. хероин, скрит в акумулатора на колата на една от младите жени. Преди дни в Германия е арестуван и автомонтьор от Петрич, за когото казват, че също е част от големия хероинов канал..

Според чуждите служби става въпрос за организиран канал за трафик на наркотици по трасето Петрич-Сърбия-Германия. Каналът функционира успешно от около 5-6 години като смазана машина, в която участват: доставчик на дрога от петричко село, чийто основен бизнес е внос на автомобили.

Доставчикът-бизнесмен се снабдявал с хероина от Близкия изток и Турция по друг отработен канал. Схемата продължава изпечен майстор на акумулатори отново от петричко село, който изработва акумулаторите, така че дрогата да не бъде видяна при проверка от митнически скенер, коментираха за struma. com хора от ъндърграунда. Акумулаторите се изпразват отдолу, а отгоре функционират като такива, облепват се с фолио, за да не ги "прониже" скенера и така каналът е действал от години. това пишат чужди издания, описващи действащия канал с активно участие на петричани в него.

Сърбите проведоха операция "Цунами" и заловиха петричани, за което struma.com съобщи подробно. Заедно с петричаните Кемчо, Мария и Силвия бе задържан и софиянец, за когото се твърди, че е мозъкът на операцията по износ на хероина от Петрич към Германия, той бил в пряка връзка с местния доставчик на дрога и контролирал движението на автомобилите с хероин по трасето към Германия. Веднага след ареста на Кемчо и компания в ъндърграунда се заговори, че сърбите са ги заловили заради предателство по веригата, някой изпял цялата схема.

Преди техния арест бе задържан и шофьорът от Самуилово с голяма пратка, която трябвало да бъде разтоварена на германско-швейцарската граница, където го очаквали други по веригата.

Според запознати, много мулета от петричко са участвали във въпросния наркоканал, по който работят германските служби. Явно разследването на Балканския наркоканал не е приключило, тъй като около Кемчо, Силвия, Мария от Петрич и софиянецът няма никакви новини. Те все още са в предварителен арест в Белград, няма присъда, нито насрочени дела. Говори се, че по 10 години минимум ще получат Кемчо и софиянецът, а момичетата ще бъдат освободени, тъй като в хода на разпитите станало ясно, че те не подозирали какво съдържа акумулатора.

Изненадващо преди дни е арестуван и автомонтьор от Петрич, който също е заловен с хероин в Германия. Явно е, че организаторът на канала от петричко продължава да действа, а мулетата му едно по едно попадат зад решетките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 kcaniba

    1 1 Отговор
    Браво на братята сърби!!!!
  • 2 Бай Ганъо

    0 2 Отговор
    Каде сте коментатори ако беше нещо подобно с циганин огън от устата ви щеше да излиза.Ама това Сие Б.......а работа.