4 295 1

По 5 000 евро платили загиналите на "Тракия" мигранти

По 5 000 евро платили загиналите на "Тракия" мигранти
Мартин Христов

Мигрантите от катастрофиралия на магистрала "Тракия" микробус е трябвало да стигнат до Франция, съобщи за БНР главният секретар на МВР Младен Маринов.

Главен комисар Маринов разкри, че всеки един от тях е платил между 5 и 6 хиляди евро на каналджиите.

9 нелегални мигранти загинаха при катастрофа на АМ "Тракия" край Пазарджик рано сутринта в неделя. 7 са приети в болница. Нито един от тях не е носил документи за самоличност. Микробусът, в който са пътували бежанците, е бил шофиран от 16-годишно момче от столичния кв. "Модерно предградие".

Вътрешният министър Валентин Радев каза по БНТ, че момчето е получило 1000 лева, за да превози мигрантите.

Голяма част от тях имали роднини, които се намират във Франция, каза гл. комисар Маринов, след като от полицията разговаряли с ранени.

Мигрантите вече се прехвърляли в места не в София, а в покрайнините на града, обясни главният секретар на МВР. Той допълни, че "каналджийските" цени в последно време са се вдигнали.

В момента този пазар като че ли се стеснява, което прави групите доста по-организирани, по-законспирирани, те винаги си променят тактиката, обясни Маринов и добави, че в момента търсенето и предлагането на тази услуга са доста намалели.

Полицията в София продължава да издирва посредниците при отдаването на микробуса.

Вчера беше задържан и собственикът на превозното средство - таксиметров шофьор от София.

Организатори на канала за трафик на бежанци, с който е свързана катастрофата на АМ "Тракия", са влезли законно у нас чужденци, търсещи убежище и получили статут, за яви на свой ред пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров Той не изключи възможността през този канал да са минали и радикализирани бежанци.

България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • гоги
    Отговор
    1 21:12  05.06.17
    защо не се досетихте че ще е РОМ шофьора няма да бъде нещо друго само като видите буса и т.н

Напиши коментар:


Публикувай