2 898 4

Дни преди нападението над Алекс кметът на Бяла издал заповед за вечерен час

Снимка: БТВ
Снимка: БТВ
Мартин Христов

Дни преди фаталният удар, довел до смъртта на 18-годишния Алекс в Бяла, кметът на града въвел заповед за засилен полицейски контрол, проверки и вечерен час. Димитър Славов предполага, че ако полицията е минала и разгонила групата, нападнала момчето, той щеше да е жив, съобщи БТВ.

От полицията обаче му отговорили, че районните полицейски управления имат сериозен недокомплект и няма екипи в РПУ Белене. Причината да издаде тази заповед е ваканцията и скучаещите младежи.

Славов заяви, че се надява медийният натиск да продължи, за да се стигне до разплитане на случката. Според него неспазването на правилата е в основата на нелепата случка. Даде пример с това, че преди седмица на същото място е имало нападение с нож между българи, но никой не е протестирал, а извършителят се разхожда. Имало е хванати с чували наркотици, които получили условни присъди.

Бяла е във втори ден траур.

Още от самото начало лекарите предупреждаваха, че състоянието на Алекс е изключително тежко и първите 7-8 дни след травмата може да са фатални. От болницата отказаха да коментират конкретната причина за смъртта, тъй като предстои аутопсия.

„При постъпването беше в кома, с тежка черепно-мозъчна травма, имаше анезокория, като дясната зеница беше по-широка от лявата, имаше кървене от слуховия проход, което е белег за фрактура на базата на черепа”, посочи д-р Огнян Игнатов, завеждащ неврохирургия в УМБАЛ-Русе.

Очаква се прокуратурата да преквалифицира обвинението на 32-годишния нападател Валентин Маринов от причиняване на средна телесна повреда в непредумишлено убийство.

Русе / България


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • onlyhonda
  Отговор
  1 12:31  17.07.17
  ето толерасти мръсни до къде води свободията. плюят Ердоган за смъртното наказание, но май е прав. Дори резака в собствената си резашка страна е стигнал до извода, че оправия няма с тези толерасти и "дискриминации". какво значи тази дума??? не циганите са дискриминирани,а ние които живеем в страната си!!! и аз искам да не работя и да ми дава някой помощи. да се возя безплатно в градския транспорт и дори да не ме проверяват. да крада и полицията нищо да не прави!!!! май дискриминираните станахме ние БЪЛГАРИТЕ!!!
 • КЮНЕЦ
  Отговор
  2 13:22  17.07.17
  Това не е непредумишлено убийство, а умишлено !!!
 • и аз като всички акъл давам
  Отговор
  3 13:54  17.07.17
  Има ли значение дали е убито от циганин или българин? Защото ако има аз съм българин и да почвам да убивам. Убийството си е убийство. Отваряш наказателния кодекс, четеш и издаваш присъда. Иначе отиваме към.........гражданска война.
 • мамка Ви
  Отговор
  4 18:46  17.07.17
  Пак хората с "чували наркотици" са виновни... Защо не кажете нищо за разхождащите се на воля рецидивисти, които отново извършват тежки престъпления ?

Напиши коментар:


Публикувай