2 948 3

Жена обвини шефа си в насилие, осъдиха нея

Съдът отхвърли версията на работничка в завод, че е била шамаросвана от началника си

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Константин Карагьозов

Жена от Карлово, работничка в завод, трябва да плати близо 1000 лева адвокатски хонорари и разноски по делото, след като районният съд в града оправда шефа ѝ по обвинение, че ѝ е нанесъл лека телесна повреда. Отхвърлен е и искът за 2000 лв. обезщетение.

Случката е от 16 февруари 2017 г. Тогава работничката поискала да отиде до тоалетна, а прекият ѝ началник казал да изчака малко, за да се върне нейна колежка и че тогава можела да отиде. Жената изчакала и отишла до тоалетна, когато се върнала колежката ѝ. Въпреки това, когато отишла обратно до машините, се скарала с шефа си. Той се разкрещял, че заради нея се е наложило производството да бъде спряно за кратко. Жената казала, че изчакала да се върне другата ѝ колежка, но въпреки това получила в отговор няколко шамара.

Според съда тази версия не е достоверна, защото четирима други работници от цеха потвърдили, че шефът им не е удрял работничката. Съдебно-медицинската експертиза сочи, че нараняванията по лицето на жената може да са причинени и от нея самата.

България


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Българин
  Отговор
  1 12:30  14.11.17
  Естествено, че другите 4 работници ще кажат така, защото ги е страх за хляба си. Докато ги защитават такива шефове, нищо няма да се промени към по добро.
 • Гост
  Отговор
  2 12:46  14.11.17
  Добре дошли в България. Страната на мизерията и безнаказаноста.
 • gost
  Отговор
  3 13:43  14.11.17
  На едно дело, на което присъствах, накараха вещото лице (което бе от друг град) да си промени експертизата, та едни работници, които са подчинени на работодателя ли очаквате да свидетелстват честно. Хахаха, трябва да въведа код НРБ, хахаха

Напиши коментар:


Публикувай