Last news in Fakti

31 Октомври, 2019 10:10 3 235 8

Хитра схема с фалшиви болнични в Северозапада

  • схема-
  • бяла слатина

Лекарска консултативна комисия издала болничен лист на млада жена, която заминала на работа в Испания

Хитра схема с фалшиви болнични в Северозапада - 1

Схема за фалшиви болнични беше разкрита в Северозападна България. Лекарска консултативна комисия в Бяла Слатина е издала болничен лист на млада жена, която е заминала на работа в Испания, съобщава БНТ.

Схемата започва да се разплита след сигнал по телефона в Нацoиналния осигурителен институт. В него се твърди, че лекари издали болничен на жена, докато е на работа в чужбина. Полицията установила, че жената напуска България три дни след като е изписана от белослатинската болница с болничен за около 30 дни и препоръка да се лекува у дома. Докато е в чужбина жената се сдобива с втори болничен лист. Този път от лекарска комисия към медицински център в белослатиската болница. В нея участва и неврологът Марин Каменов.

Обаждат ми се по телефона,че е зле. На другия ден трябва да е на работа. Предложих ѝ пак да постъпи на работа и тя отказа категорично. По телефона всъщност се разбрахме да дойде някой да ѝ продължим отпуската, оправдава се лекарят.

Вторият болничен е за 30 дни. Издаден е без жената да стъпи в лекарски кабинет. По документи обаче била прегледана. Болничният е подписан от доктор Каменов и още двама лекари.

"Аз просто дадох една бележка на секретарката, за да ѝ оформят болничния. Знам,че е нарушение", казва още Каменов.

В сигнала до НОИ се твърди, че болничният бил издаден с обаждане по телефона срещу 100-200 лева.

Регионалната здравна инспекция във Враца е проверила случая. Издадено е наказателно постановление поради нарушение на законовата уредба.

Жената, използвала фалшив болничен, е чистачка в училището в село Попица. След разкриването на схемата е предотвратено източването на около 600 лева от Държавното обществено осигуряване.

По друг сигнaл от НОИ са разкрили, че мъж, който е бил в болничен повече от 6 месеца, е заминал за САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Давид

    31 2 Отговор
    Хитра схема с чистачката ! ! ! Абе вие наистина се подигравате с бедния народ . Пишете за източването на здравната каса за ограбването на пенсионните фондове . За мафиота Борисов .
  • 2 Иван

    31 2 Отговор
    Вие луди ли сте бе, "бизнесмени", депутати и всякаква долна сволоч източват стотици мииони, вие пишете за схема за 600лв......
  • 3 Иван

    13 4 Отговор
    Всеки фалшив болничен е източване. Няма значение за 6, за 600 или за 6000 лв. става дума.
    Ама дайте да видим всички фиктивни ТЕЛК решения, за какво източване става дума. За това обаче трябва воля, политическа воля. Но за съжаление нашите политици са гола вода̀.
  • 4 Северозападно изпаднал

    8 1 Отговор
    Цялата държава опоскахта до гол кокал. Напчетата се жалят за едни 5.1млн глоба, дето допуснаха да изтекат данните на половината народ. Та вие за едни 600лв. Точно няколко купени гласчета, та до тях ли опряхте! Мафия!!!
  • 5 Хан Крум

    6 2 Отговор
    Сега лекарите да нямат право повече да практикуват и по 10000 лева глоба а тарикатската с болничния 20000 лева глоба и три години затвор за назидание да не си помисля никой да го прави защото парите който ще получи от болничния са наши народни пари от нашите данъци и никой дори управляващ не трябва да злоупотребява с тях.
  • 6 Гост

    5 1 Отговор
    Те за това ядат бой лекарите и с право защото като отидеш на лекар и влезеш в кабинета не гледа да те излекува и да ти помогне ама те гледа като Банкомат дето трябва да се източи нямат наяждане.
  • 7 Доктор Куин

    6 1 Отговор
    По мое време гледахме да помогнем на болния сега гледаме да му изпразним портфейла.
  • 8 Коста

    4 1 Отговор
    Това се казва капитализъм.при соца може да е имало и лоши работи но наи важното здравеопазването беше на ниво това е истинатаааа.