Last news in Fakti

3 Октомври, 2020 16:27 3 072 4

Четирима задържани при спецакция срещу наркотиците в Пазарджишко

  • канабис-
  • нива

Установено е, че в нивата са отглеждани 547 растения канабис

Четирима задържани при спецакция срещу наркотиците в Пазарджишко - 1
Снимка: МВР

Четирима души са задържани след специализирана полицейска операция по противодействие на производството и разпространението на наркотици на територията на област Пазарджик. Акцията се реализира под надзора на Окръжната прокуратура, предава БНТ.

Екипи от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОДМВР-Пазарджик установиха нива засадена с марихуана, намираща се в местността "Чукурловица", в землището на панагюрското село Поибрене.

Мястото е било избрано неслучайно, тъй като се намира в труднодостъпна местност и стигането до него е изключително трудно. Установено е, че в нивата са отглеждани 547 растения канабис. В близост се е извършвало и самото сушене на вече готовите растения. Иззети са 67.25 килограма листа и съцветия в момент на сушене и близо 88 килограма чиста зелена листна маса.

Задържани са двама мъже от Петрич на 30 г. и на 51г. Те са стопани на нарконивата, занимавали се с отглеждането и последващата обработка на дрогата. Мъжете са привлечени като обвиняеми за незаконно засяване и отглеждане на растения от рода на конопа. С постановление на наблюдaващ прокурор срокът на задържането им е удължен със 72 часа.

По същото време Криминална полиция при РУ-Пазарджик са извършили претърсване на два имота, намиращи се в пазарджишкото село Овчеполци. Първият бил обитаван и стопанисван от 26-годишен мъж, който е задържан. Вътре криминалистите установили обособена оранжерия за отглеждане на марихуана с 19 растения. Намерена е и изсушена листна маса.

Във втория имот, който бил необитаем органите на реда също открили засадени 36 растения. Така от двете места били иззети общо близо 67 килограма зелена листна маса и 2.4 килограма изсушена марихуана. За срок от 24 часа е арестуван и 36-годишен мъж от Панагюрище, като заподозрян за стопанисването на втория имот.

Процесуалните и оперативните действия по документиране на престъпната дейност и по трите случая продължават под наблюдението на прокуратурата в Пазарджик.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Факт

    10 0 Отговор
    Шанса е по-голям земята да спре да се върти от този тревата да спре да ресте ,)
  • 3 Рошко

    5 0 Отговор
    Утре ше ги пуснат, че сеитбообращението трябва да се сменя
  • 4 Аз откакто знам

    0 0 Отговор
    Във моя град дилара е един и същи 10 години в Кюстендил а МВРто е най жалкото че областно и на Дупница и там с Янек се закучиха нещата. Ама с такива полицаи престъпници не трябват