Last news in Fakti

25 Юни, 2013 20:20 8 752 4

Шест години затвор за Йосиф Йосифов-Йоско

  • йоско
Шест години затвор за Йосиф Йосифов-Йоско - 1
Снимка: БГНЕС

Шест години затвор е окончателната присада на Йосиф Йосифов-Йоско. Информацията за присъдата бе потвърдена от пресслужбата на Върховния касационен съд.

Йосифов влезе в съда за тежката катастрофа в кв."Бояна" в столицата, станала рано сутринта на 2 март 2011 г. Тогава загинаха двама мъже, на 31 и 53 години. Експертиза показа, че при катастрофата той е бил с 2,6 промила алкохол в кръвта. Самият Йоско също пострада тежко, но миналата година bTV излъчи кадри, на които се вижда как Йосифов се разхожда из София. По време на делата срещу него Йоско се явяваше в съдебната зала с мощна охрана и в инвалидна количка. Защитата му дори пледираше за условна присъда заради парализата му.

Делото стигна до ВКС заради жалба на подсъдимия и близките на загиналите. Първоначално Йосифов беше осъден на 8 години затвор, но Софийският апелативен съд намали наказанието на 6. Прокуратурата поиска нов съдебен процес. В мотивите бе изтъкнато, че 6 години затвор за два отнети и два осакатени човешки живота не са достатъчно тежко наказание. ВКС трябваше да се произнесе дали да има нов процес или не.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Zari

    1 0 Отговор
    Изродска държава.Само едно нещо решава всичките ни проблеми-атомна бомба
  • 2 Аном

    1 0 Отговор
    Да го закопат, май.. Му де...!
  • 3 Атанас Мицев

    2 0 Отговор
    Това е нагледен пример за си платиш за простотиите които вършиш там където трябва.Само за сухата и никому ненужна статистика-правил съм катастрофа и то челна между фолксваген 2 и бус форд с около 100 км.в час и щетите бяха по-малко от тези които този изрод(Йоско)е нанесъл на вана.Експертите явно са гушнали сериозна сума за да дават безумни заключения.
  • 4 мария спасова

    1 0 Отговор
    Сега трябва да вкарат в затвора съдията който е издал тази смешна присъда.Как може да убиеш двама души и да лежиш 3-4 год само?