Last news in Fakti

23 Август, 2013 17:04 1 997 0

Иззети са лекарства с неустановен произход

  • иззети-
  • неустановен-
  • произход

Съвместната инициатива на МВР и Изпълнителната агенция по лекарствата за борба с менте лекарствата ще продължи

Лекарствени продукти с неустановен произход и без разрешение за употреба на територията на страната са иззети от аптеки в Слънчев бряг, съобщиха от МВР.

Екипи от служители на ГД „Национална полиция“, ОДМВР – Бургас и инспектори от Изпълнителна агенция по лекарствата и Патентното ведомство са извършили проверки на аптеки, намиращи се на територията на курортният комплекс.

В хода на съвместните действия са открити лекарствени продукти с неустановен произход и без разрешение за употреба на територията на България. Незаконните лекарства са конфискувани от три аптеки, собственост на едно юридическо лице. В търговските обекти са намерени и произведени от неизвестно на този етап лице лекарствени продукти за лечение на еректилна дисфункция, както и лекарства със съдържание на наркотични вещества. При операцията е иззет и найлонов плик, съдържащ таблети от неустановен вид.

Представители на Изпълнителната агенция по лекарствата са конфискували откритите количества лекарствените продукти, на които ще бъде извършена експертиза. Предстои образуване на наказателни и административно-наказателни производства срещу търговецът на дребно.

С успешно проведената акция ГД „Национална полиция” и Изпълнителната агенция по лекарствата поставят началото на редица съвместни действия с цел установяване и предотвратяване на производството и разпространението на фалшифицирани лекарствени продукти. Съвместните инициативи са в изпълнение на изискванията на ЕС, поставени към всички държави-членки, в борбата срещу фалшифицираните лекарства на територията на съюза.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА