Last news in Fakti

31 Август, 2023 10:31 3 377 8

Крадци влязоха в апартамент с алпинистка техника

  • крадци-
  • апартамент-
  • кражба

Ползвателите на апартамента са в чужбина

Заловиха крадци, докато опитват да оберат два апартамента в София. Мъжете влезли в жилищата като алпинисти. По време на ареста единият дори се е направил, че живее там и спи. Задържаните имат много криминални прояви зад гърба си. Единият има 53 регистрации в полицията.

„На 26 август колегите проведоха спецоперация в района на кв. „Левски” и задържаха три лица. Крадците са наблюдавани няколко месеца. Престъпната група е действала от началото на годината. Обирджиите са влезли първо в апартамента на горния етаж. След това са използвали алпинистка техника, както и стълба, специално пригодена с куки, която са закачили на рампата на балкона. С нея едно от лицата се спуска до апартамента. Бързата и професионална намеса на колегите изненадва крадците. След като полицията влязла в апартамента, мъжът се съблякъл и легнал в леглото на наемателите. Обяснил, че живее под наем там и спи”, разказа началника на „Криминална полиция” към СДВР Петър Петров пред "Нова телевизия".

Ползвателите на апартамента са в чужбина. Най-вероятно са наблюдавали социалните им мрежи и така крадците са разбрали, че имотът е празен, поясни Петров. Колата, с която са отишли на местопроишествието е открадната от „Студентски град”.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гордата пуркуратура

    42 0 Отговор
    С 53 регистрации как не е регистриран в централния?
  • 2 Читател

    35 0 Отговор
    Колко трябва да са платили за да са на свобода при 53 регистрации.Колко е голяма корупцията в тази наша първобитна “държава”
  • 3 Опорка

    28 2 Отговор
    Поредния с 53 регистрации на свобода. Когато Гешев поиска депутатите да смъкнат летвата за влизане в затвора, настана масов вой и рев сред населението на територията. Държавта е такава, защото народа е такъв.
  • 4 Иван

    12 2 Отговор
    По добре пуснете хората то сега адвокати съдии и накрая пак на свобода що да губим ценното време на толкова хора за НИЩО
  • 5 провинциалист

    15 1 Отговор
    Въпрос към Марчето: как е по-правилно - "Крадци влязоха в апартамент с алпинистка техника" или "Крадци влязоха с алпинистка техника в апартамент"? Въпрос към този, който ще ми изтрие коментара: как е по-правилно - "Не ми се яде сирене" или "Сирене не ми се яде?
  • 6 адаша

    23 0 Отговор
    Ченгето- " Ти открадна ли нещо днес? "
    Крадеца- " Да. Една кола и обрах един апартамент."
    Ченгето- " Добре. Да знаеш, че и днес те регистрирам."
  • 7 Шаран БГ

    12 0 Отговор
    Е-е-е, хубава работа! Регистрирайте го ПЕТДЕСЕТ И ЧЕТВЪРТИ път и оставете човека да си упражнява професията !!!
  • 8 Копейкин чорай.бето

    5 6 Отговор
    Наши партньори от елементите на Копейкин