Last news in Fakti

18 Януари, 2024 11:04 1 996 7

Схема за незаконно придобиване на имоти е действала в София, ощетени са наследниците на починали възрастни хора

  • имоти-
  • незаконно придобиване

В схемата са участвали подставени лица, които първоначално придобивали жилищата, а след това ги прехвърляли. В замяна получавали автомобил или имот извън столицата

Схема за незаконно придобиване на имоти е действала в София, ощетени са наследниците на починали възрастни хора  - 1

Адвокатски сътрудник е задържан за незаконно придобиване на осем апартамента в София. Измамата се е случвала чрез фалшив документ. Ощетени са наследниците на починали възрастни хора, съобщи БНТ.

В схемата са участвали подставени лица, които първоначално придобивали жилищата, а след това ги прехвърляли. В замяна получавали автомобил или имот извън столицата.

Дали в измамата има намесени длъжностни лица и каква точно е била схемата - от СДВР на този етап се въздържат от коментар, защото разследването продължава.

Адвокатският сътрудник е с повдигнати обвинения, а освен него са задържани още трима души, които обаче са разпитани като свидетели. В рамките на разследването на един от претърсените адреси са намерени множество оръжия и боеприпаси.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тези са същите

    7 0 Отговор
    Доколкото е известно това е Пернишки банда(Ралица 5) в симбиоза с местни полицаи и наркомани от Бобов дол!
  • 2 Друго интересува ли ви

    8 1 Отговор
    Пернишката банда за имоти измами е под чадъра на ОДМВР ПЕРНИК! Недосегаеми са!
  • 3 Мдааммм

    6 0 Отговор
    Ако нотариус се счита за длъжностно лице,значи да,има участие на точно определено такова длъжностно лице
  • 4 Адвокатите ще останат без работа

    3 3 Отговор
    След като приемат еврото ще дойдат европейските адвокатски кантори и ще им плащаме в евро за юридически услуги защото има добавка в конституцията ще европейското право е с приоритет преди българското законодателство
  • 5 ??!.?

    2 0 Отговор
    Схемата им. Отиват при болен със документи и го карат да подпише, той не знае, вземст данните на болният и след смъртта и т н, същото е и със земите, например работещ в община, знае данните на майки, лели, чичовци и така придобива земите им, а ония болни стари бедни хора мълчат. Няма мвр, няма закони. Законите са за тях, но не за обикновеният човечец болен. И ще ги грабят, а бг е всичко със стари хора в пенсионна възраст. Малко объркано написано. Но сложи майко пармака, слага и другите наследници да пият една студена вода. Който е тарикат от векове е печеливш. Народа обедня и няма да спрат измамите и кражбите. Посягат на богатите, а как са ги предобили парите, няма кой да ви осведоми.
  • 6 Механик

    4 0 Отговор
    Не бе! Ама как ще има замесени длъжностни лица бе? А, сакън!
    Нотариуса дето е заверил сделките, да бъде разпънат на кръст и да му бъде набит кол в ауспуха.
  • 7 Тома

    1 0 Отговор
    Препоръчвам на измамените да гледат филма пчеларя и така да действат