Last news in Fakti

6 Февруари, 2012 12:48 1 824 0

Филм за Турция направен от българи

  • филм-
  • стилян иванов-
  • добре дошли в турция

Тази вечер е премиерата на документалния филм "Добре дошли в Турция" в хотел „Шератон“. В 54-минутната продукция режисьорът Стилиян Иванов се опитва да разкрие следите на най-древната човешка цивилизация от Гьобекли тепе и мистиката на дервишите, чудотворните мощи на св. Никола и къщата на Дева Мария, причудливите пясъци на Кападокия видяни от високо с полет на балон, подводни съкровища показани през илюминатора на корабно дъно, бутикови хотели и приказни плажове. През погледа на оператора Мирослав Евдосиев може да се запознаем с тайните на килимарството и керамиката на Турция, на народните танци и пищните спектакли под открито небе край руините на античните храмове.

Филмът е реализиран съвместно с Турското министерство на културата и туризма и Додофилм. Филмът има няколко езикови версии и ще бъде разпространен на  DVD в различни държави в книжарници, музеи и туроператорски фирми.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА