Last news in Fakti

7 Май, 2015 09:36 1 798 4

Акушерката Емилия Ковачева със седем 24-часови смени на месец

  • емилия ковачева-
  • акушерка-
  • софиямед-
  • 24-часови

Това е установила проверката след побоя над бебето Никол

От януари насам акушерката Емилия Ковачева всеки месец по седем пъти е карала 24-часови смени плюс 8-часовия нормален работен ден. Това е установил проверката на болницата, след ужасяващата история с бебето Никол, което едва на 4 дни беше зверски пребито от акушерката.

„Стандартът изисква болницата да има минимум четирима лекари специалисти по неонатология. Тази болница има двама на трудов договор. Тоест отклоненията са в неонатологията”, обясни пред Нова телевизия доц. Златица Петрова – директор на Изпълнителна агенция „Медицински одит”.

В болницата имало още петима доктори, които са на граждански договори.

Акушерката Емилия Ковачева пък била на два договора – трудов и граждански. Според Златица Петрова това не е позволено от закона.

Според вътрешния правилник на болницата, утвърден от директора, служителите не е можело да работят две последователни 12-часови смени без съответната почивка.

Проверката е открила освен това нарушения по самия ход на лечение на Никол.

„В историята на заболяването първото отразяване на състоянието на детето е отбелязано на следващия ден в 19:30 часа, 16 часа по-късно”, обясни Златича Петрова.

По думите ѝ за нарушението ще бъде глобен дежурният лекар.

Сред другите нарушения, установени от одита на болницата, са и застраховките. Всички служители е трябвало да бъдат застраховани, но всъщност застраховки имат само определени служители. Акушерката Емилия Ковачева няма.

„Няма изненада, че има много нарушения в болницата”, заяви доц. Златица Петрова. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мирослав

    0 0 Отговор
    Това се работи при капиталистите, бивши офицери в Държавна сигурност.
  • 2 motorheadbg

    0 0 Отговор
    Не е виновна жената - тя работи да изкара пари за хляб! Виновен е този, който я е принудил да работи толкова - 7 дни по 24 часа!!!!!! А колко са още смените по 12 часа, който е работила? Никой не казва! Това е нечовешко! Който е работил толкова, знае за какво става дума! Ходиш като зомби!
  • 3 иванова

    0 0 Отговор
    Защо лекари и мед. сестри масово са принудени да работят на граждански договори в частните болници и медицински центрове? И това е със съгласието на БЛС, МЗ. Е това е резултата– преуморени и ниско платени хора неминуемо правят грешки и т.н.
  • 4 гост

    0 0 Отговор
    Сега трябва да я съдерат тази болница.
    Защото техните практики и лъжи(отричаха да работят такива смени) са довели до този резултат. И това е една токова важна професия.
    Драконови мерки трябва да им наложат за назидание, и не само това, да направят на всички болници такива одити.
    Хората трябва да подават сигнали, иначе винаги проверяващите може да си измият ръцете, че не са знаели за това.
    И тази женица е трябвало да сигнализира за условията й на труд.
    Сега тя ще понесе вината, а шефовете й не. Недопустимо.