Last news in Fakti

15 Май, 2015 13:11 992 2

Няма да бъдат закривани болници

  • закривани-
  • болници-
  • петър москов

Всичко, което правя, е за доброто на пациентите, заяви Петър Москов

Няма да бъдат закривани болници - 1
Снимка: БТА

Министърът на здравеопазването Петър Москов увери, в кулоарите на парламента, че болници няма да бъдат закривани и отговори на критиките за обединяването на онкодиспансерите с болниците:

„В нито един законопроект няма записано закриване на болници. Какво мисли ръководството на една или друга болница за това, за мен наистина няма значение. Ако, не дай Боже, имате туморно заболяване, вие ще бъдете диагностицирани на едно място, хистологията ви ще бъде верифицирана на второ място, операцията, ако се налага, ще бъде извършена на трето място, химиотерапията - на четвърто и лъчелечението на пето.

Между тези различни болници вие ще се движите като малко животинче в джунгла с епикриза от едното до другото място. Къде е проблемът това да бъде обединено, още повече пък там, където има възможност тези структури да са в рамките на една сграда, на един двор? Това се прави именно в полза на пациентите. Пациентите и техните лекари са хората, които определят това, извинете, не феодализираните лечебни заведения.”

По думите му всичко, което прави, е за да може пациентът да получава комплексна услуга.

„В целия модерен свят - ЕС, САЩ, болничната помощ е комплексна, защото е наистина скъпа”, каза Москов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хахаха

    0 0 Отговор
    Самият Москов каза че след риформите му болниците догодина ще са с 50 по - малко. Освен ако има предвид риформи като тия на постната пица, дето премести парите от единия джоб в другия /когато вкара прослуженото време в основната заплата, като по тоя начин блокира ръста й без да прави прави промени в кодекса на труда и ощетявайки до гроб всички новозапочнали работа/
  • 2 хххххх

    0 0 Отговор
    хайде заминавате си всички,но първо ти,отивай в САЩ,ТАМ ЩЕ ГО ЯДЕ...