Last news in Fakti

15 Март, 2016 07:00 965 0

Прегледи за туберколоза в Пловдив

  • лекари-
  • преглед-
  • туберколоза

Консултациите ще се извършват всеки делничен ден от 08:00 до 13:00 часа

Прегледи за туберколоза в Пловдив - 1
Снимка: Факти.бг

Седмица на отворените врати ще се проведе от 21 до 25 март в Отделението по фтизиатрия на УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив, съобщават от лечебното заведение.

През този период ще се извършва скрининг на риска от туберкулоза, медицински консултации, а на пациентите със съмнение за наличие на заболяването ще бъдат направени допълнителни изследвания.

Специалистите отчитат, че през последните години подобни кампании се доказват като добра практика за откриване на случаи с туберкулоза и своевременно предприемане на мерки за хоспитализация, лечение и прекъсване на веригата за предаване на инфекцията.

Със седмицата на отворените врати се цели да се повиши информираността по отношение на туберкулозата и да се даде на всеки пациент достъп до здравни услуги, допълниха от университетската болница.

Консултациите ще се извършват всеки делничен ден от 08:00 до 13:00 часа в Отделението по фтизиатрия на УМБАЛ „Св. Георги“ на адрес бул. Пещерско шосе 66 А. Повече информация можете да получите на телефони: 032/602 770 и 032/602604.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА