1 038 0

Затвор за хакера на Дженифър Лорънс

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Иво Стойнев

Жител на американския щат Пенсилвания може да влезе за 18 месеца в затвора, тъй като е откраднал лични фотографии на няколко лица, в това число и холивудски знаменитости. Сред жертвите са актрисата Дженифър Лорънс, певицата Ариана Гранде и моделът Кейт Ъптън, съобщава Variety.

36-годишният Райън Колинс бе признат за виновен в неправомерен достъп до компютърна информация. Според властите, мъжът хакнал пощенските кутии с помощта на искане за възстановяване на паролата до центъра за обслужване на Apple и Google.

Колинс използвал програмата, чрез която стигнал до цялата информация, изтеглена от Apple iCloud, услуга за съхранение на различно съдържание в интернет. Също така мъжът измамил една от жертвите си и тя сама му дала еротичните снимки. Според прокурора Брус Брандлър, американецът получил най-малко 50 записа в пощенската си кутия. Някои от тях са били на звезди.

Информация, че в САЩ са успели да хакнат снимки на известни личности, се появи още през септември 2014 г. Две години по-късно бе съобщено, че британската полиция е арестувала заподозрян в кражба на фотоси, на които е Кейт Мидълтън и сестра ѝ Пипа.

САЩ


Напиши коментар:


Публикувай