6 664 4

Защо всички изневеряват?

Венелина Маринова

Изневярата се смята за най-голямото предателство. Но правилно ли е това? Брачният терапевт Естер Перел изследва въпроса защо хората изневеряват и обяснява причините, поради които извънбрачните връзки са толкова травматични: защото те заплашват нашата емоционална сигурност. Изневярата, според нея, е израз на копнеж и загуба.

В дълготрайните връзки, често очакваме от любимия да ни бъде едновременно най-добър приятел и еротичен партньор. Но както твърди Естер Перел, добрият и ангажиран секс се основава на две конфликтни нужди: нуждата ни за сигурност и нуждата ни за изненада. Тогава, как се поддържа живо желанието? С остроумие и красноречие, Перел ни въвежда в тайната на еротичната интелигентност.

Най-новата й работа е насочена към изневярата: какво представлява тя, защо щастливи хора го правят и как двойките могат да се възстановят след изневяра. Целта й е да позиционира това много лично преживяване в рамките на по-широк културен контекст.

Задължително вижте това видео на TED, ако някога сте изневерявали или на вас са изневерявали, или просто сте любопитни да чуете една нова гледна точка относно взаимоотношенията отношенията. (може да заредите субтитри на български език от иконката долу вдясно, който се визуализира след стартиране на видеото):


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Петър
  Отговор
  1 11:25  21.11.16
  Ахх Венииии
 • бббббб
  Отговор
  2 11:30  21.11.16
  Палавница сиии...
 • Гост
  Отговор
  3 12:52  21.11.16
  Не е за аферите, но ако и падне нещо по младо няма да се замисли. Тайната на брака, както и на всичко в живота е в баланса.
 • Кофата
  Отговор
  4 19:16  22.11.16
  Майката му е здраво лашкане!До край!

Напиши коментар:


Публикувай