10 593 4

Тайните на мъжкия оргазъм (18+)

Венелина Маринова

Ако някой ви попита как бихте определили оргазмите, вероятно ще отговорите, че по време на оргазъм усещате мускулни контракции, повишаване на телесната температура, ускоряване на пулса в съчетание с интензивно дишане. Те започват изгарящо отвътре и завършват еуфорично.

Въпреки че мъжките и женските оргазми се различават, сякаш знаем повече за кулминационния момент на жените и по-малко за този на силния пол. Вижте няколко любопитни факти за мъжките оргазми, споделени от blitz.bg.

Оргазъм и еякулация са две различни неща
Често еякулацията бива бъркана с оргазма. Те не значат едно и също и невинаги се случват по едно и също време. В действителност, някои мъже не еякулират до няколко секунди след оргазъм. Други мъже, които са физически неспособни да еякулират, могат да открият, че те все още са в състояние да достигнат до оргазъм.

Мъжете изпитват по-кратки оргазми
Въпреки че мъжете биха могли да достигат по-често от половинките си до оргазъм, техните оргазми са по-кратки. Женските оргазми могат да траят около 30 секунди, докато мъжките продължават от 5 до максимум 20.

Упражненията на Кегел са подходящи не само за дамите, но и за мъжете. Подобрявайки вашите мускули с упражненията на Кегел, оргазмите ви ще станат по-силни и продължителни.

От една минута до час
След достигане на оргазъм и еякулация мъжете се нуждаят от време за възстановяване. Това време може да бъде от минута до 1 час. Голяма част от времето за възстановяване зависи от фактори като възраст, здравословен начин на живот, употреба на алкохол и наркотици и т. н.

За да достигне до оргазъм, един мъж се нуждае обикновено от около 20 до 100 тласъка.

Мъжете също достигат до множествени оргазми
Въпреки че множествените оргазми обикновено се свързват с женското сексуално преживяване, мъжете също могат да достигнат до множествени оргазми без да се стига до еякулация.

Как да получим множествен оргазъм и да забавим еякулацията
Всичко е въпрос на техника и практика. В продължение на хиляди години мъжете са практикували изкуството на множествените оргазми с помощта на тантри и други техники за сексуална мощ.

Оргазмът започва в мозъка, а еякулацията е рефлекс на гръбначния мозък.

Когато мъжът еякулира, той обикновено секретира 3-6 куб. см сперма, а в редки случаи и до 10 куб. сантиметра. Въпреки че някои мъже не могат да достигнат до оргазъм, броят на жените, които имат същото състояние е много по-голям. Но пък мъжете са склонни да имат преждевременна еякулация.

Има три основни дисфункции, свързани с еякулацията:
1) Преждевременната еякулация: еякулацията настъпва преди проникването или много скоро след това.
2) Забавена еякулация след оргазъм, често може и да не настъпи.
3) ретроградна еякулация: спермата се връща обратно в пикочния мехур, докато мъжът изпитва оргазъм.


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Димитри Макариченко
  Отговор
  1 01:28  06.01.17
  Браво Вени, пак къртиш със статия за оргазми - тоя път мъжки! Усмивката ми къдрава тя, ща изпапкам...
 • гощо
  Отговор
  2 07:38  06.01.17
  Венче крайно време е да ми разкажеш на уше някой такива неща?!?!
 • Антон
  Отговор
  3 08:21  06.01.17
  Я,оставете Венелинчето да пиши.Толкова ли сте го закъсали бре момци.Няма да е впечатлите таз кака,но има начи от излизане на положението. Хей ръчички,Хей ги две те ме слушкат найййй-добре,едната пипа другата,аааа пък двете пишлето.
 • Грую
  Отговор
  4 13:36  06.01.17
  Забелязал съм, че някои жени като усетят как приливната вълна нахлува в тях и си свиват влагалището, което удължава с 2-3 секунди еякулацията, което удължава мъжкото удоволствие - но не всички за съжаление го правят, около 30-40% по моите наблюдения.

Напиши коментар:


Публикувай