Last news in Fakti

1 Август, 2017 04:32 7 236 0

Липосукцията може да стане излишна

  • липосукция-
  • липоедема-
  • заболяване-
  • надебеляване-
  • отслабване

Генетично заболяване, наречено липоедема, е причината за наднорменото тегло на хиляди хора по света, съобщи Би Би Си.

Експерти от болницата „Св. Джордж“ в Лондон провеждат редица изследвания, чиято цел е да открият генетичната причина за липоедема. Смята се, че получените резултати ще помогнат на изключително голям брой хора, вземайки се под внимание, че болестта засяга близо 9% от жените.

При липоедемата се наблюдава натрупването на мазнини в областта на краката и в някои случаи – ръцете. Хората с подобно заболяване не могат да премахнат мазнините от тялото си нито с упражнения, нито със стриктна диета. Единствената алтернатива, която им остава е липосукцията, но резултатите никога не са гарантирани. Заболяването само по себе си причинява голяма болка на страдащият, като често се наблюдават синини по кожата.

Ако остане нелекувана липоедемата може да доведе до сериозни проблеми с мобилността на човека, както и до друго заболяване, наречено лимфедем (оток на кожата и подкожието).

Липоедемета най-често атакува момичета, като обикновено започва в периоди на хормонална промяна като пубертет, бременност или менопауза.

32-годишната Холи от Кингстън ъпон Хъл, Англия е пример за хилядите жени по света, страдащи от генетичното заболяване. На 16 години краката на младата жена започват да се уголемяват значително без ясна причина. Едва преди три години обаче Холи бива диагностицирана с липоедема. Тя решава да си направи липосукция, която според нея променила живота ѝ изцяло. „Не си направих липосукция, за да изглеждам по-добре, а за да се чувствам по-добре. Просто исках болката да спре.“, заяви Холи.

„Радвам се, че всичко свърши. Беше ми омръзнало да ме питат защо не огранича яденето или не ходя на спорт по-често. Никой не разбираше, че проблемът не е в мен, а в самото заболяване. То не ми позволяваше да отслабна.“, каза 32-годишната, която вече се радва на желаните ефекти от липосукцията.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА