2 515 6

Учител даде неповторимо домашно на учениците си

Събина Андреева

Чезаре Ката, учител, който работи за италианско училище във Фермо дал на учениците си необичайна домашна работа за през ваканцията – списък с 15 задачи. И това е най-хубавото нещо, което е могъл да направи за тях. Ето и списъка, който набра страшна популярност онлайн:

1. Ходете на разходка по брега всяка сутрин сами, гледайте как слънчевата светлина се отразява във водата и помислете за нещата, които ви правят щастливи.
2. Опитайте се да използвате всички нови думи, които учим в училище през годината. Колкото повече казвате, толкова повече мисли ще имате. Колкото повече мислите, толкова по-свободни ще бъдете.
3. Четете, колкото се може повече. Не защото трябва, а защото лятото е време за вдъхновение за мечти и приключения, а четенето е като летенето. Четенето е най-добрата форма на бунт.
4. Избягвайте хора, неща и ситуации, които ви карат да се чувствате нещастни или празни. Търсете вдъхновение и приятели, които ви обогатяват, разбират и ценят заради това, което сте.
5. Ако се чувствате тъжни или ви е страх, не се тревожете. Лятото, като всяко друго време в живота ви може да доведе душата до объркване. Опитайте се да водите дневник и опишете как се чувствате (ако искате може да го прочетем през септември заедно).
6. Танцувайте без да се срамуавте. Правете го навсякъде, където можете – на дансинга или вкъщи сами. Лятото е за танците и е глупаво да не се възползвате от това.
7. Гледайте изгрева поне веднъж. Запазете тишина и дишайте дълбоко. Затворете очите си и бъдете благодарни.
8. Занимавайте се с много спорт.
9. Ако срещнете някой, който наистина харесате, кажете му и го направете по най-искрения и непринуден начин, по който можете. Не се тревожете, че те няма да ви разберат. Ако нищо не се случи, значи не е трябвало. Ако пък нещата потръгнат, ще прекарате лятото заедно и ще бъде страхотно.
10. Препрочетете бележките си от уроците. Сравнете нещата, за които четем с нещата, които ви се случват в живота.
11. Бъдете щастливи като слънчевата светлина и свободни и несклоними като морето.
12. Не обиждайте. Бъдете мили и учтиви.
13. Гледайте хубави филми със невероятни сценарии. Ако е възможно гледайте ги на английски. Така ще подобрите знанията си. Не оставяйте филмът да завърши с последните надписи – пресъздайте сюжета му в живота си и го направете част от лятното си преживяване.
14. Лятото е магическо. В бляската светлина рано сутрин и през горещите летни вечери мечтайте за това какъв би могъл да бъде животът. Нека всичко, което ви се случва зависи от вас – така никога няма да може да загубите пътя към мечтите си.
15. Бъдете добри.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БМВ 330
  Отговор
  1 21:00  03.09.17
  Пуснете си чалга и ударете 200 !

  Коментиран от #2

 • Гост
  Отговор
  2 07:05  04.09.17

  До коментар #1 от "БМВ 330":

  200, какво? Ракия ли, водкали, уиски ли?

  Коментиран от #3

 • Зайче - Байче
  Отговор
  3 08:37  04.09.17

  До коментар #2 от "Гост":

  Сок от моркови..

  Коментиран от #4

 • Гост
  Отговор
  4 08:40  04.09.17

  До коментар #3 от "Зайче - Байче":

  Чалга и сок от моркови! Яаакс

  Коментиран от #5

 • Зайче - Байче
  Отговор
  5 09:44  04.09.17

  До коментар #4 от "Гост":

  Да! :)) ...Без чалгата! ;)
 • ами сега
  Отговор
  6 17:51  06.09.17
  16. И гледайте да не ви набарат загоряли брадясали емигранти и да ви надупят изреждайки се всички, тогава лятото наистина ще бъде незабравимо.

Напиши коментар:


Публикувай