1 166 8

Арестуваха жена за езда в нетрезво състояние

53-годишната американка от Флорида препускала с коня си по натоварен път посред бял ден

Милена Трачева

Когато сте изпили твърде много алкохол, а трябва да се приберете у дома, едно четирикрако животно може и да изглежда по-добър вариант от четириколесното моторно превозно средство.

За лош късмет на една жена от Флорида обаче, се оказа, че щатската полиция не е на същото мнение. Така 53-годишната Дона Бърн била арестувана за яздене на кон в нетрезво състояние, съобщават NBC News.

В официалното съобщения на шерифската служба в град Полк, Централна Флорида, видимо пияната жена е препускала с коня си в средата на деня по улица с много интензивен трафик.

След ареста, Бърн била обвинена и в престъпно нехайство към животното, тъй като не била осигурила на коня подходяща защита, излагайки го на риск от нараняване или смърт, докато препускала по оживения път.

Според полицаите, които настигнали и спрели Бърн, тя била много пияна. Нарушението станало посред бял ден в град Лейкланд. Според блюстителите на реда Нарушителката лъхала на алкохол, била със зачервени очи и не се държала съвсем изправена на седлото. При направен тест с дрегер се оказало, че г-жа Бърн е с два пъти по-високо алкохолно съдържание в кръвта от допустимото.

"Очевидно г-жа Бърн не е била в състояние да бъде на път, независимо с какво превозно средство. С действията си, тя е изложила на опасност не само себе си и коня, а и всеки шофьор на пътя, където по това време на деня движението е много натоварено", заяви пред медиите шериф Грейди Джъд.

Според полицията, това не е първото провинение на 53-годишната жена, която 5 пъти е била обвинявана за углавни престъпления и още 10 пъти за по-дребни нарушения, сред които жестокост към животни, притежание на наркотици, нарушаване на пробация.

Конят, който се казва Бо Дюк, е бил отведен в център за животни, към шерифската служба в окръга и най-вероятно ще бъде върнат на собственичката си, веднага щом тя излезе от ареста, съобщават местните издания.

САЩ


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • един
  Отговор
  1 15:14  06.11.17
  Като я гледам тая, боли я п-ката какво и казва някакъв си полицай....
 • Джон Смит
  Отговор
  2 15:15  06.11.17
  Тази изглежда като 73 годишна! А при нас м....ли, пияни с каруца по шосето никой ни ги зкача!
 • МАЙ ША Е И НАПУШЕНА
  Отговор
  3 15:53  06.11.17
  Ъ КОЙ ПИСА ЧЕ УШАНКИТЕ СА АЛКОХОЛИЦИ.
 • Строг
  Отговор
  4 17:04  06.11.17
  Сладурана...

 • Гост
  Отговор
  5 17:09  06.11.17
  Изглежда ви на 73 заради наркотиците който използва. Не я ли виждаш ква е гръмнала хах
 • JPpower
  Отговор
  6 00:46  07.11.17
  Не е лесно да живееш в УСа трезвен...коня бил ли е пиян???
 • Кака Гинка
  Отговор
  7 02:12  07.11.17
  Сигурно са ѝ взели книжката.Е отдъхнах си де - мислех,че коне и каруци по улици и шосета има само у нас,а то и във Велика Америка било така отвреме-навреме...
 • TSFH
  Отговор
  8 21:56  07.11.17
  От малки се правят криви. Като е тъмно всички са много красиви.

Напиши коментар:


Публикувай