5 327 8

Ето я основната причина за разпространението на рака

Учените разкриха кой е основният разпространител на раковите заболявания

Събина Андреева

Учените от Университета в Аризона са провели проучване и са установили коя е основната причина ракът да се разпространява толкова мащабно и бързо. Това заболяване се среща при всички животински видове, известни на човека, включително и при голия земнокоп, за който до скоро се смяташе, че има имунитет.

Оказва се, че развитието на злокачествените тумори е причинено основно от такива фактори като замърсяване на атмосферата и хидросферата, радиационни от атомни електроцентрали, натрупването на пластмаса и използването на пестициди, както и светлинното замърсяване, което удари циркадните ритми.

Учените са установили, че човешката дейност увеличава разпространението на рака не само сред хората, но и сред животните, както опитомените, така и тези в дивата природа.

Учените определят Хомо сапиенс като един вид онкогенен, но към днешна дата не е ясно точно колко съвременната цивилизация се отразява на развитието и разпространението на ракови тумори в дивата природа.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 11:59  24.05.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Ynd
  Отговор
  2 12:10  24.05.18
  Нищо не разбрах. Атомните централи разрушават циркадните ритми на светлината при опитомени от животни хора?
 • 3 12:24  24.05.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Morgoth
  Отговор
  4 12:29  24.05.18
  Пореден фейк! Как учените ще изолират достатъчно голяма група животни от човешката дейност и ще докажат, че при тях няма рак? Според всичко което се знае за рака, той е въпрос на случайност, която съществува при всички животни. Фактори като радиация, някои замърсявания и разбирасе генитична податливост влияят за увеличаване на вероятността, но рака си е там и винаги е бил, той е страничен ефект от възможността на животните да мутират и еволюират.

 • Кълвач
  Отговор
  5 12:47  24.05.18
  С две думи, нищо не са открили учените! Тия блябосвания са претоплена манджа.

  Коментиран от #6

 • Бриго Бичкията
  Отговор
  6 14:45  24.05.18

  До коментар #5 от "Кълвач":

  Ами, открили са, че не могат да открият причинителя на заболяването.😂😂😂
 • Да да
  Отговор
  7 15:01  24.05.18
  Кафето е силно канцерогенно,ама всички си пият и си траят! Цигарите даже са с предупредителни етикети! После хората са изненадани! Всеки живее и умира както заслужава!
 • Госттт
  Отговор
  8 18:47  24.05.18
  Тотални глупости-дядо и баба живееха в едно затънтено село в балкана където автомобил минаваше само през почивните дни. Въздуха толкова чист,че ти се замайва главата като отидеш там. Няма пласмаси,няма ГМО... Единя почина от рак на белите дробове-никога не е пушил,а другият от рак на стомаха. Другият ми дядо още е жив-на 97 години е и цял живот живее на Орлов Мост-на Иван Асен...пуши вече 80 години и си сръбва винце ама само домашно...Минал е през няколко войни и още си движи свободно и е като абитурент..

Напиши коментар:


Публикувай