Last news in Fakti

18 Май, 2020 14:38 4 130 10

Осем вида изневери, в които няма нищо физическо

  • изневяра-
  • неверни-
  • семейство-
  • предателство-
  • рога-
  • секс-
  • целувки

Изневерите могат да бъдат емоционални и психически, а не само физически

Осем вида изневери, в които няма нищо физическо - 1
Снимка: Shutterstock

Днес изневерите определено се преквалифицираха и вече просто сексуална забежка с друг човек или някоя открадната целувка не може да се случи без половинката да разбере. Изневерите не са това, което бяха, защото в днешно време емоционалните афери са много по-често срещани, опасни и болезнени дори и от физическия акт на изневяра, пише Една.бг.

В повечето случаи всичко започва уж невинно като платоническо приятелство, но също толкова често чувствата на поне един от двамата да поемат по един по-различен и опасен път. Тези типове афери се разпространяват лавинообразно и според статистики 45% от мъжете и 35% от жените в съвременното ни общество са признавали поне веднъж, че са имали някакъв подобен тип.

Ето защо днес решихме да се опитаме да определим границите на тези "емоционални афери" и да помислим какво още би могло да се счита за изневяра, освен очевидните физически фактори.

1. Твърде близък си с приятел от другия пол

Някой неща са създадени за двама. И връзките са едно от тези неща. Като карането на колело е - добавянето на трето колело само ще наруши баланса. Ситуацията се влошава съвсем, когато въпросното трето колело е приятел от срещуположния пол. Да, всичко може и да е съвсем нормално, но ако имаш предчувствие, че между двамата има по-силно привличане, е по-добре да поговорите по въпроса. И запомни - не можеш да избереш от кого да си привлечен, но изневярата е въпрос на избор. Тя не се случва по магически начин, а със съвсем осъзнато решение.

2. Флиртуваш онлайн и офлайн

Виртуалните връзки с много хора наведнъж са по-лесни са поддържане, отколкото истинска връзка само с един човек, ето защо виртуалната полигамия би могла да съществува в контекста на офлайн моногамията. Случва се така, защото интернет е място, където можеш да се привържеш емоционално към непознат човек и то неусетно. Но е важно да се помни, че анонимното онлайн флиртуване се брои за изневяра и не е никак безобидно. Само си помисли как ще се почувстваш, ако разбереш, че половинката ти си пише мили, сладки или пък горещи съобщения с друга жена? Със сигурност не влага в тях поне малко емоция.

3. Имаш афера с телефона си

Повечето от нас поглеждат телефона си веднага след събуждане, вместо да кажат "добро утро" на половинката. Това създава чувство за отдалеченост, макар да се намираме в едно и също легло и ни кара да си мислим, че сме по-близки с човек, който ни пише виртуални съобщения, отколкото с човека, който седи до нас. Според проучване 4 от всеки 10 млади хора смятат, че телефонът им е по-полезен за живота им от тяхната половинка. Това е страшната реалност, в която живеем.

4. Оплакваш се от партньора си пред други хора

Очевидно е, че ще обсъждаш връзката си с приятели и близки, но постоянното оплакване не е окей (освен ако не е напълно оправдано). Може да мислиш, че така решаваш проблеми, но истината е, че трябва да работите заедно, като партньори, ако искате да се оправите. Оплакването няма да помогне. Този подход може само да се окаже катастрофален за връзката ви. Как би се почувствала, ако дочуеш как партньора ти обсъжда дразнещите ти навици в приятелите си?

5. Преминаваш границата с непознати

Ако си в бар и мъж започне да флиртува с теб и само това понякога е достатъчно, за да се замислиш за изневяра и колко е хубаво чувството, то това е ясен знак, че нещо във връзката ти куца и трябва да бъде разрешено между партньорите. Ако смяташ, че непознат мъж, който те сваля, би могъл да запълни празнината във връзката ти, то нещата не са никак ок.

6. Имаш таен приятел

Нормалните приятелства са съвсем открити и ако партньора ти попадне на съобщение между теб и някой приятел, не би трябвало да му направи кой знае какво впечатление. Съвсем нормално е и от време на време да излизаш с приятел на по питие, но ето един мъничък проблем - ако си измисляш лъжи, за да прикриваш това излизане и криеш от партньора си, че изобщо има такъв човек в живота ти, то лампичката в главата ти трябва да светне - "Правиш нещо нередно!"

7. Сънуваш други мъже

Спокойно, ако сънуваш, че правиш секс с друг мъж не е изневяра и не означава, че вече не обичаш партньора си! Но ако тези сънища станат постоянни и не ти излизат от главата, може да се окаже, че вече си обвързана на емоционално ниво с въпросния тип от съня ти, а това може да доведе до физическа изневяра. Можеш да го преодолееш като открито говориш с партньора си за сексуалния ви живот и какво би искала да промениш в него.

8. Не защитаваш партньора си

Двамата трябва да бъдете отбор и да си пазите гърба. Ето защо, когато животът странен труден, трябва да си помагате, а не да се настройвате един срещу друг. Ако това не се случва, то значи един от двамата не желае да продължи тази връзка и не е напълно отдаден на нея. Трябва целият свят да знае, че няма как да ви раздели.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    17 1 Отговор
    Неграмотници.....научете се в кои случаи се пише някоЙ и в кои някоИ.....

    Коментиран от #6

  • 2 Лора, внимавай...!!!!

    9 0 Отговор
    Тези изневери са особени са, не са директни и за К... не са интересни...!
  • 3 щамов работник

    1 1 Отговор
    Вече просто сексуална забежка с цицодупеста колежка.
  • 4 Настопроценти

    0 1 Отговор
    Ма да,например забежка с Биби Рекса. А га ю.
  • 5 глоги

    1 1 Отговор
    1. Твърде близък си с приятелКА от другия пол. НякоИ неща са създадени за двама. Половинката ти си пише мили, сладки или пък горещи съобщения с друга жена? Със сигурност тя не влага в тях НИКАКВА емоция. НЯМА НИЩО НЕОБИЧАЙНО В ТОВА. Жените го правят неосъзнато. Прегръщат се,целуват се,потупват се по дупетата,не влагат нищо в това,естественно им е. ЛОШОТО ЩЕ Е ,АКО МЪЖЕТЕ ГО ПРАВЯТ. Нека да се обичаме,подкрепяме и мислим един за друг,а че флиртчета ще има,не можем да ги избегнем,красотата женска,дадена от Бог, е около нас. Както пее Стиви Уондър: - АЙ ДЖЪСТ КОЛ ТУ СЕЙ ,АЙ ЛОВ Ю!

    Коментиран от #8

  • 6 Пия HitDobavki и съм здрав

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Прекалено много искаш! Не се ядосвай понеже те толкова си могат!
  • 7 G-point

    1 3 Отговор
    Затуй арабите са измислили една схема:
    "Бий жена си да те слуша".
    Колкото и да не съм съгласен с тях, в такива случаи имат моите адмирации, защото при тях жените рядко изневеряват.
  • 8 G-point

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "глоги":

    Пълни глупости приказваш и ще ти кажа защо?
    Имам познат, който си дружи предимно с жени, а аз съм от малкото мъже, с които въпросният ми познат си дружи, но това съвсем не означава, че той ходи с всичките и преди някой да се изцепи, че въпросният ми познат е гей или човек - приятелка, ще кажа следните факти:
    -т. нар. "мъже", wannabe батките под 21 години постоянно (меко казано и в повечето случаи зад гърба му) го обиждат, защото за разлика от "мъжете", той е:
    1.Човек със свои виждания за света, вкл. гейовете и за разлика от "мъжете", той никога не си е позволявал да съди, обижда и т.н. , без да познава когото и да е било, вкл. wannabe батките, независимо, че те постоянно го обиждат.

    2.Той е от малкото хора, на които можеш да оставиш жена си, без да се притесняваш, че ще ти изневери с него.

    3.За разлика от батките, той никога не си е позволявал да обижда, унижава или по какъвто и да е било друг начин да обижда жените, заради което му се има доверие и заради което батките го обиждат, приказвайки, че е бил гей.
    И поради причина, той си дружи повече с жени, а не толкова с "мъже".
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 user

    0 0 Отговор
    Колко текст за да опише игрите на палавата Лилит с хомо сапиенс. Хора, това е Лилит. Тя е малко анонимна и си играе тук.