Last news in Fakti

24 Декември, 2020 12:58 6 778 13

Супермодел почина 5 дни след рождения си ден (СНИМКИ)

  • модел-
  • версаче-
  • стела тенант-
  • почина

Смъртта на Стела Тенант настъпва неочаквано

Супермодел почина 5 дни след рождения си ден (СНИМКИ) - 1
Снимки: Shutterstock

Британският супермодел Стела Тенант е починала на 50-годишна възраст, съобщи семейството ѝ.

„С голяма тъга съобщаваме за внезапната смърт на Стела Тенант на 22 декември 2020 г.“, заявиха те в изявление пред агенция ПА, предава trafficnews.bg. "Стела беше прекрасна жена и вдъхновение за всички нас. Ще ни липсва много."

Говорител на полицията заяви, че няма "подозрителни обстоятелства" около смъртта ѝ, която настъпила пет дни след нейния 50-и рожден ден.

Супермодел почина 5 дни след рождения си ден (СНИМКИ)

Името ѝ стана известно в началото на 90-те години, появявайки се във фотосесии към публикации на Vogue и Harper's Bazaar.

Тя участва в ревюта на редица дизайнери, включително Версаче, Карл Лагерфелд и Александър Маккуин, както и в рекламни кампании за модни марки, включително Calvin Klein, Jean Paul Gaultier и Burberry.

Versace отдаде почит на Тенант в Twitter, заявявайки, че тя е „музата на Джани Версаче от много години и приятел на семейството“.

Тя също участва в церемонията по закриването на Олимпийските игри в Лондон през 2012 г. заедно с британски модели като Кейт Мос и Наоми Кембъл.

Тенант е известна с андрогенния си зловещ външен вид и аристократично наследство, като е внучка на 11-ия херцог на Девъншир Андрю Кавендиш и Дебора Митфорд.

Супермодел почина 5 дни след рождения си ден (СНИМКИ)

Преди да стане модел, тя учи в Училището по изкуства в Уинчестър и започва кариера в скулптурата, която определя като „първата си любов“. Плановете ѝ бързо се променят, след като е забелязана от фотографа на Vogue Стивън Майзел.

В края на 90-те години модният дизайнер Карл Лагерфелд я представи като новото лице на Шанел, отбелязвайки приликата ѝ с Коко Шанел.

Тенант се оттегля от света на модата през 1998 г., тъй като забременява с първото си дете, но по-късно се завръща на непълно работно време.

През 1999 г. се омъжва за родения във Франция фотограф Дейвид Ласне в малката енорийска църква в Окснам в шотландските граници. Те имат четири деца заедно.

В изявлението за смъртта ѝ от сряда се добавя: "Семейството ѝ моли за спазване на неприкосновеността на личния живот. Договореностите за панихидата ще бъдат обявени по-късно."


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вечният кмет

    36 10 Отговор
    Нищо лично, ама прилича на чистачка в училище.

    Коментиран от #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 един от стадото

    14 3 Отговор
    ковид майка, скоротечен. От новия
  • 4 Bai nudals

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Вечният кмет":

    На такива като тебе,сигурно Боко ти прилича на най великия политик,у нас...

    Коментиран от #7

  • 5 Аз40

    12 5 Отговор
    Изглеждала е чудесно на 50. При нас на 35 изглеждат вече като караконджули, от "хубав живот".
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Бачо Киро

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "Bai nudals":

    Кво подскачаш? Да не е излъгал човекът? Тая и посредствена не е дори. Никога не е била с вид на модел. По улиците за 5 минути разходка ще срещнеш достатъчно много по-красиви. Е, може би не по твоята улица, това вече си е твой проблем.
  • 8 Лесби

    4 2 Отговор
    🌈 тъжно ми е загубихме още един човек от нашите 🏳️‍🌈

    Коментиран от #11

  • 9 Аз съм истински човек

    1 3 Отговор
    Аз съм против лесбийките и тези гадове, да ви се връща.
  • 10 Нямам срам

    6 0 Отговор
    Дошло и е времето... Запомнете хората не са безсмъртни като идиотизма ...
  • 11 Тойота

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Лесби":

    На тебе нещо май ти липсва кожената инжекция отзад ;) За всеки случай може да доведеш и гаджето си, а ако може и цялото лесбо „общество” за кожено ваксиниране и пръскане с белия дезинфектант ;)
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.