Last news in Fakti

30 Декември, 2020 12:55 3 341 10

Рухва одобрението за разхайтеното кралско семейство на Нидерландия

  • нидерландия-
  • кралско семейство-
  • доверие-
  • одобрение

Дори най-популярният член на кралското семейство, е загубил 61% от одобрението на народа

Рухва одобрението за разхайтеното кралско семейство на Нидерландия - 1
Снимка: shutterstock

Популярността на кралското семейство в Нидерландия пострада, след като членовете му многократно пренебрегнаха мерките срещу разпространението на пандемията, наложени от правителството, съобщи ДПА.

Едва 47% от нидерландците твърдят, че са много доволни от краля Вилем-Александър, сочат резултати от анкета, проведена от Ипсос. Това е с 30 процента по-малко в сравнение с одобрението за монарха миналата година.

И кралица Максима, която според изследванията е най-популярният член на кралското семейство, е загубила доверие – 61% от населението все още е доволно от нея, но това е с цели двадесет на сто по-малко в сравнение с пролетта.

Причината за спада в популярността е многократното нарушаване на препоръките на правителството за ограничаване на пандемията от новия коронавирус от страна на кралските особи, установи анкета на сп. "Нюсюр".

През лятото снимка от Гърция показа, че кралското семейство не спазва правилата за носене на маски и за социална дистанция в условията на пандемията. Кадър бе запечатал краля без маска до кралицата, прегърната от собственик на ресторант.

През есента кралското семейство летя до Гърция с правителствен самолет, макар че кабинетът бе призовал гражданите да се въздържат от пътувания и да си стоят у дома.

Пътуването предизвика масови критики и това принуди краля да съкрати ваканцията. Няколко дни по-късно обаче стана ясно, че двете му дъщери са останали във вилата в Гърция и това накара краля и кралицата да се извинят публично във видеобръщение.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 надарена кака

    7 4 Отговор
    Дреме минапрашките!
  • 2 Охо Бохо

    15 2 Отговор
    Това показва колко е "страшен" вируса. Другите от анг кралско Меган и Хари и те не престанаха да прелитат от бряг на бряг.
  • 3 Прашкова

    5 3 Отговор
    Ужас някакъв. Направо ще си скъсам сутиена.

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 бай Киро

    13 1 Отговор
    Само в Беларус и Швеция ли има нормални хора?Задавам го тоя въпрос като човек които взима на сериозно въпросния вирус.Ако не за друго,защото с моите заболявания една хрема може да ме прати на оня свят.Но м*амка му мръсна...всеки кйто "гушне бусилека" се пише жертва на КОВИД.И дори така да е...дори тоя вирус да има смъртноста на ебола в края на крайщата са важни тези които останат живи.А не да ги изморим и тях от глад.Смърт на юдеиската н*апаст виновна за разиграващия се цирк с един иначе сериозен вирус.
  • 7 Не е прашкова, по зле, нещо като хермес

    8 3 Отговор
    Кралица, Максима, странно име, като самата Нидерландия....!

    Коментиран от #9

  • 8 Недей

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Прашкова":

    прашките обаче.
  • 9 Vili

    2 1 Отговор

    До коментар #7 от "Не е прашкова, по зле, нещо като хермес":

    Тя е от аржентина

    Коментиран от #10

  • 10 Нали не е от маалата

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Vili":

    Все пак на, Буенос Айрес му казват, другия Париж....!