Last news in Fakti

28 Юни, 2021 08:31 12 274

Как да разпознаете фалшивите маратонки NIKE

  • nike-
  • emag-
  • маратонки-
  • фалшиви

Повечето фалшиви мъжки и дамски маратонки NIKE не се продават в кутия, а в пликчета

Как да разпознаете фалшивите маратонки NIKE - 1

Брандът NIKE е наистина популярен и това никак не е случайно – всички мъжки и дамски маратонки NIKE са с перфектно качество и страхотна визия. В същото време всички модели обувки имат стотици фалшиви реплики, които търговците често се опитват да продадат като оригинални. Ето как да ги разпознаете и да се предпазите от измамниците.

Опаковката

Повечето фалшиви мъжки и дамски маратонки NIKE не се продават в кутия, а в пликчета. Ако все пак имат кутия, но тя Ви се стори набързо сглобена, недобре залепена и не особено здрава, вероятно отново говорим за имитация.

Оригиналната кутия има етикет, на който са посочени модел, размер, номер на артикула, сериен номер, баркод. Те съвпадат с информацията, обозначена на етикета на самите обувки. Обикновено кутиите са в оранжево, кафяво и червено.

Маратонките

Ако вече сте имали маратонки NIKE, със сигурност можете да разпознаете качеството на изработката. Ето няколко белега, които да следите.

Ако кожените модели Ви се сторят твърде меки, вероятно не са истински – оригиналните маратонки се изработват от естествена кожа, която обикновено е доста твърда в началото. Подметките на фалшификатите обикновено имат видими точки, остатъци от производствения процес, които липсват при истинските. По репликите може да има неравномерни шевове, припокриващи се цветове или други белези за лоша изработка.

При истинските маратонки в горната предна част на езика задължително трябва да е отбелязана марката NIKE, понякога с името на конкретната линия или модел. На повечето модели ще видите отпечатани същите знаци и на стелката.

Като цяло истинските обувки на марката са леки. Подметките са от висококачествен, гъвкав и лек каучук. Имитациите, естествено, са от евтин материал, който може да е осезаемо по-тежък, и шарките по подметката отдолу не са равномерно разположени. Горната част на подметките при оригиналите в повечето случаи е лепена, а не шита към обувката. Още една малка тайна е, че NIKE винаги нанизва връзките във всяка дупка и ги връзва, докато фалшификаторите обикновено пропускат дупки.

Номерата

На вътрешната част на езика на оригиналните мъжки и дамски маратонки NIKE ще откриете етикет, на който трябва да са изписани номерът на обувката, държавата производител, номерът на модела (според класификацията на самия производител), датата на производство, баркод, както и още няколко задължителни номера към него. Номерът на модела се намира между размера и баркода. Представлява комбинация от шест цифри, тире и още три цифри (преди тях може да има букви). Проверете дали номерът на маратонките е отбелязан и на кутията. Ако го няма, значи сте попаднали на имитация.

Цената

Драстично по-ниската цена (освен ако не е промоция в магазин на доказано оторизиран представител) със сигурност означава, че сте на път да си купите фалшификати.


Платена публикация

Свързани новини