Last news in Fakti

6 Октомври, 2021 17:56 9 412 14

Люспите на печените чушки падат по-бързо, когато...

  • печени чушки-
  • белене на чушки-
  • чушкопек-
  • червени чушки

Лесен трик помага за бързото и лесно белене на чушките

Люспите на печените чушки падат по-бързо, когато...  - 1
Снимка: Shutterstock

В сезона на лютеницата сме и всяка домакиня се запасява поне с няколко бурканчета от тази разядка, на която цялото семейство се наслаждава през зимата. Освен, че е божествено вкусна, тя е също толкова здравословна, стига сами да си я направим. В по-голямата част от случаите обаче беленето на чушките е онова, което отказва домакините от приготвянето на вкусна домашна лютеница.

Случвало ли ви се е и на вас да искате да обелите дузина чушки и накрая да установите, че голяма част от печения зеленчук е останала върху самата люспа? Това е склонно да изкара всеки извън нерви.

Днес обаче ще ви разкрием един трик, благодарение на който люспите сами ще падат, с минимални усилия от ваша страна, пише actualno.com.

Как да направим така, че чушките да се белят лесно и бързо?

Започнете с приготвянето на чушките. Измийте ги, преди да ги сложите да ги печете. Дали обаче не забравяме още нещо? Да, ето тук е тънкият момент. Вземете бутилка със слънчогледово олио и започнете да капвате от съдържанието ѝ върху самите чушки. Старателно ги покрийте с растителната мазнина и едва след това ги подредете в чушкопека, тавата или на скарата. Ще се изненадате как печените зеленчуци сами ще се белят.

И за всичко това помага олиото, което сме свикнали да ползваме при направата на стотици, а дори и хиляди ястия. Следващия път опитайте по този начин и сложете край на мъките с беленето и онази месеста част от зеленчука, която ви се налага да изхвърлите, защото е останала по самите люспи.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ай и от мен акъл

    28 1 Отговор
    Просто като ги изпечете ги сложете в плик-да се"задушът" за известно време...и после си ги белете с лекота.
  • 2 Свилен

    27 1 Отговор
    Има и по-лесен начин. Всички опечени и извадени от чущкопека чушки се поставят незабавно примерно в голяма тенджера, която се похлупва с капак. Остават там да се задушават и след като истинат се белят по възможно най-лесния и бърз начин. Пробвано е многократно, успех.
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    5 0 Отговор
    БЛАГОДАРЯ А ПОСТ 1 ПОСТ 2 ТОЧНИ
  • 4 8888

    6 0 Отговор
    И какво става с чушкопека след такова печене
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    8 2 Отговор
    олиото е скъпо!това е ,като да си купиш сушилня,а да не използваш слънцето....печеш ги на огън и в тенджера с капак!номер 2 и 1 го казаха!за лютеницата Трябва задължително да имате Чопър!!!Става много бързо!техниката е изваряване на доматите!В Неделя ще правя 2доза!А,тази вечер консервиране на корнишончета бебета!Вчера ги купих на 1,7лв.20килца!Приготвил съм копър и синапено семе,както и разкошен ябълков оцет на минимум 5г!

    Коментиран от #6

  • 6 набухвател

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Корнишончета бебета,килца,разкошен оцет,черно пиперче-това е езикът на чревоугодниците,ама нема лошо:)
  • 7 Има едни келемета чушки евтини,

    4 0 Отговор
    Се казват, те са не белят, личи си хубавата чушка....!

    Коментиран от #8

  • 8 Забравих да кажа

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Има едни келемета чушки евтини,":

    Печена чушка, много е вкусна, без ляп се яде....!
  • 9 Дааа

    8 0 Отговор
    И запомнете, никога след като ги изпечете и почистите от люспите.....не се мият, защото измивате най - вкусното, аромата на печено и сока им...
  • 10 Келемета та

    3 1 Отговор
    Се мият, тлъста чушка не..!
  • 11 Старият месар

    2 5 Отговор
    Най-добре стават вместо олио се поливат с нафта.обгарят навсякъде равномерно и се белят много лесно.изпробвано е много пъти
  • 12 един от многото

    5 0 Отговор
    Най лесно е от буркан!
  • 13 направо

    3 0 Отговор
    Печените стават пържени.
  • 14 Конник

    5 0 Отговор
    Събинчето наистина изтъпява все повече. От столетия печем чушки, мадам с дълги нокти.