Last news in Fakti

9 Декември, 2021 17:55 9 888 8

5 бабини хитрини за лечение на брадавици

  • брадавици-
  • бенки-
  • бабини рецепти-
  • бабини лекове-
  • хитрини-
  • рецепти-
  • домашни средства

С подръчни материали нашите баби лесно са отстранявали коварните брадавици

5 бабини хитрини за лечение на брадавици - 1
Снимка: Shutterstock

Брадавиците по кожата обикновено се причиняват от човешкия папиломен вирус. Те се лекуват терапевтично с помощта на антивирусни и имуностимулиращи лекарства. За да се избегнат усложнения, при лечение брадавици, те трябва да изсъхнат и ще изчезнат.

В случай на брадавици е необходимо да се премахнат кожните образувания и след това да се пристъпи към избора на метод на лечение, пише zdrave.to.

Народни средства за лечение на брадавици

Най-популярните начини да се отървете от брадавиците у дома са рецептите на традиционната медицина.

За да се засили ефектът, преди да започнете лечението на брадавиците, кожата на мястото на образуване трябва да бъде старателно измита и изпарена.

Чесън

Скилидка пресен чесън трябва да се смаже, да се прикрепи към брадавицата и да се закрепи с фиксираща превръзка отгоре. Необходимо е да издържите усещането за парене, което ще възникне, колкото е възможно повече. След това отстранете превръзката и изплакнете кожата с течаща вода. Ако всичко е направено правилно, върху третираната повърхност кожата постепенно ще изсъхне и ще изчезне.

Оцет

Пригответе гъста смес брашно и оцет и го нанесете върху брадавицата. Оставете за през нощта, правете го в продължение на три дни. След нанасяне е необходимо да изчакате, докато сместа изсъхне, и да държите превръзката до сутринта. Не прилагайте върху здрава кожа, тъй като получената смес е доста разяждаща.

Туя

Нарежете стрък туя, сгънете го в малък съд и изсипете 50 мл алкохол, след което третирайте мястото две седмици. Получената инфузия се прилага върху брадавиците с памучна подложка или памучна вата поне шест пъти на ден.

Мащерка

Залейте чаша суха мащерка с два литра вряла вода и я оставете да къкри на котлона за няколко часа. След което в получената инфузия се накисват ръце или крака за един час, докато е още топла, но не вряла. Тази процедура може да се извършва ежедневно в продължение на една седмица.

Прополис

Към брадавицата се прикрепва парче прополис с размерите на брадавицата и се фиксира с помощта на бинт. Това може да се носи от три до четири дни, без да се отстранява.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям Слон

    5 0 Отговор
    А аз като малък си бочнах една игла в брадавицата, докато ме заболя, и после я нагрях със запалката :-)
  • 2 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    4 1 Отговор
    Напишете му на папиломения ...витанов.да опита за да му излЯзат още нколко и да го Бележат....Още повече!
  • 3 Ицо

    6 0 Отговор
    Сега има едни много ефикасни капки, много лесно и безболезнено ги премахва
  • 4 На практика

    3 1 Отговор
    На практика всички "начини" се свеждат до едно нещо - изгаряне на самата брадавица и премахването и. Има обаче и много упорити брадавици. При тях само "скубане" след изгарянето до кръв. Звучи страшно, ама с повече воля .......!

    Коментиран от #8

  • 5 Rock

    5 0 Отговор
    С листо от смокиня. Току що откъснатото листо пуска бял лепкав сок. С него. Достатъчно е два- три пъти да се потърка с листото и сока и изчезва. При кокоши трън и мазоли- също.
  • 6 Спящата брадавица

    0 0 Отговор
    Ако мразите някого, има определени начини, за да му/и излезе брадавица на носа.
  • 7 не действат тези методи

    1 0 Отговор
    Брашно върху мястото и да го оближе магаре. Но в днешно време трудно ще намерите магаре. Другото работещо е тампон с хлорен диоксид.
  • 8 Съвет

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "На практика":

    Чист пчелен мед, няколко вечери се намазва, марличка и лепенка. Имах една упорита на петата оттам на палеца на ръката, по дланта. Ходих с течен азот да ги горят, после някакъв бъркоч от химии...само ми гори здравата тъкан а оная гад не се маха. Колега ми каза, пробвай ако не помогне поне няма да навреди. И така всяка вечер лапичка мед на ръката и петата докато една сутрин бяха изчезнали а кожата мека, гладка и равна. Няма рана, дупка или нещо подобно. На мен пчелен мед ми помогна. Питах един стар пчелар, как аджеба мед може да гори брадавици. Той ми каза....рано напролет има още сняг, студено е а цветенцето го пробива, излиза и цъфти. Това е естествен антибиотик на природата който пчеличката събира, складира а ние го ползваме. Замислих се....колко е бил прав този благ човечец.