Last news in Fakti

2 Декември, 2023 19:25 5 514 6

Ето защо хитрите домакини слагат дафинов лист в пералнята

  • домакинство-
  • домакини-
  • пералня-
  • дафинов лист-
  • хитрини-
  • пране-
  • дрехи

Дафиновите листа помагат за избелване и освежаване на прането

Ето защо хитрите домакини слагат дафинов лист в пералнята - 1
Снимка: Shutterstock

Хитрите домакини имат редица доказани трикчета, за които повечето хора въобще и не подозират. Едва ли вече има някоя, която да не е чувала, че някои дами например, запазват свежия аромат на дрехите в гардероба си, като по стените му лепят ежедневни ароматни дамски превръзки.

Така дрехите винаги миришат прекрасно, без да се налага да ги парфюмирате допълнително.

Уникален трик има и за употребата на пералнята. С него прането ви ще бъде освежено, особено бялото. Той спомага за премахването на петната от тъканите.

Всичко се дължи на една подправка, която масово се използва в готвенето, но дори и не сте подозирали, че има приложение и в прането.

Дафиновият лист е не само ароматна подправка за овкусяване на супи и месни ястия, но и полезен помощник в домакинството.

Оказва се, че тя може да се добави към прането ви и това носи редица предимства. Опитните домакини отдавна я използват с тази цел. Ето защо и как го правят.

Дафинов лист в пералнята

Дафиновите листа помагат за избелване и освежаване на прането, особено на бялото. Изтеглят мръсотията и петната от тъканите, правейки ги по-чисти и леки.

Освен това придава на прането приятен аромат, който се запазва за дълго време. Добавете няколко дафинови листа в отделението за белина или вода за изплакване и ще останете очаровани от резултатите.

Тази подправка може да се използва за пране на цветни и деликатни дрехи. Помага за поддържане на яркостта и наситеността на цветовете, като ги предпазва от избледняване. Освен това предпазва тъканите от деформация и разтягане, като ги прави по-здрави и еластични.

Добавете няколко дафинови листа в отделението за омекотител или вода за изплакване, за да удължите живота на дрехите си.

Как да използвате дафинов лист при пране

За да използвате дафинови листа за пране, ще ви трябва сухата подправка. Можете да ги използвате цели или нарязани листа, в зависимост от вашите предпочитания. Ето няколко начина да използвате дафинов лист в прането си.

Добавете няколко листа в барабана на пералнята, преди да започнете прането. Това е подходящо за всякакъв вид дрехи и режим на пране.

Добавете 3-5 лаврови листа в отделението за белина или омекотител, преди да започнете прането. Това е подходящо за бяло или цветно пране, което се нуждае от допълнителна грижа.

Добавете 3-4 листа към кофа с вода или леген. Този метод е подходящ за деликатни дрехи, които не могат да се перат в пералня.

Добавете 3-5 лаврови листа в платнена торбичка или чорап и го завържете. Поставете торбата в барабана на пералнята или в кофа с вода. Този метод е подходящ за тези, които не искат лавровите листа да остават по дрехите им след приключване на прането.

Също така тази подправка може да се постави в гардероба с дрехите като средство за отблъскване на молците, пише още jenata.blitz.bg.

Много домакини палят лаврови листа у дома и ги използват вместо тамян за пречистване на негативната енергия от жилището. Също така този метод ефективно пречиства и освежава въздуха, оставяйки свежест и аромат в помещенията.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пълни глупости!

    14 6 Отговор
    Реклама на дафинов лист!

    Коментиран от #5

  • 2 СМЕХОРИИ

    16 7 Отговор
    Изглежда модата на джинджифила отмина, и сега натиснаха дафиновият лист
  • 3 Гост

    9 5 Отговор
    А синпро в супата ще я направи ли по вкусна?
  • 4 123456

    17 4 Отговор
    Жена ми слага и чубрица и черен пипер , но доста люти като предъвчеш някой чорап , трябва да се внимава ...
  • 5 ха ха

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Пълни глупости!":

    И на ароматизирани ежедневни дамски превръзки които са вредни по предназначение точно защото са ароматизирани и почти не се купуват.Явно са им залежали по складове.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.