Last news in Fakti

13 Декември, 2021 10:49 13 450 7

Как да намерите скритите камери в хотелската ви стая

  • камери-
  • скрити-
  • хотелска стая-
  • почивка

Ето как да не станете герой на риалити шоу

Как да намерите скритите камери в хотелската ви стая - 1
Снимка: Shutterstock

Да кажем веднага - въпреки заглавието, тази статия е доста сериозна. Повечето държави имат закони, които ясно регламентират инсталирането на скрити камери на определени места, а в хотелите това е ясно забранено като нарушение на поверителността.

А за тези места в обществени зони, където са монтирани камери, администрацията е длъжна да уведоми госта. Въпреки това интернет е пълен с истории на туристи, които са намерили шпионски устройства в стаите си на най-неочаквани места - не може да се каже, че всички те заслужават абсолютно доверие, но няма дим без огън, пише Блиц.

Как да не станете герой на риалити шоу, да откриете и неутрализирате навреме, прочетете тук:

Познайте врага чрез поглед

Сега се правят скрити камери с такива размери, че не е лесно да ги забележите, остава само да разгледате цялата стая милиметър по милиметър. В същото време те са достъпни и лесни за използване. AliExpress и Amazon продават стотици евтини устройства, които могат да бъдат включени навсякъде - в контакти, винтове или нитове.

Да не говорим за камери, маскирани като обикновени домакински джаджи: електронни будилници, високоговорители, зарядни устройства, таванни детектори за дим и др.

Типични разположения

Да започваме. Обективът на фотоапарата трябва да покрива възможно най-голяма площ, така че внимателно - към тавана, елементите на декора по стените, автоматичните освежители за въздух и всичко над нивото на очите.

След това проверяваме цялото оборудване. Често е трудно да се разбере, че нещо не е наред с пожароизвестителя или будилника. Като алтернатива, покрийте всички подозрителни дупки, които дори отдалече наподобяват обектив.

Скрити камери често се монтират в бани и спални – обърнете специално внимание на тях.

Ако собственикът на апартамента казва, че някакъв контакт не работи и не може да се използва, това е причина за проверка: възможно е камерата да се крие там. Също така, разгледайте по-отблизо полилеите. Виждате ли необичайни лампи? Снимай и провери в гугъл.

Смартфонът ще помогне

Изтеглете специални приложения за разпознаване на скрити камери. Ако на смартфона има сензор, те засичат електромагнитна активност, както и инфрачервено лъчение, невидимо за окото.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В банята?!?

    63 2 Отговор
    В хотелите може да има камери само в коридорите, ако има в стаите, хотелиерът ще бъде разорен от съдебни дела.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Инфлуенсър

    20 3 Отговор
    Вярвайте ми, доста народ е изтрещял. Авторката само у фейса, тя техническа литература не знае.
  • 5 Вергина

    1 3 Отговор
    Аман от ненормалници!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 KАЛИГУЛА

    3 1 Отговор
    И какво нека гледат какви оргии извършвам с женски и мъжки. Да си дърварят палките 😂 без задръжки