Last news in Fakti

10 Октомври, 2022 12:16 1 208 3

Блокираха Кание Уест в Twitter и Instagram за антисемитисъм

  • кание уест-
  • блокиран-
  • twitter-
  • instagram-
  • антисемитизъм

Уест и преди е правил странни публикации онлайн

Блокираха Кание Уест в Twitter и Instagram за антисемитисъм - 1
Снимка: БГНЕС

През уикенда акаунтите на Кание Уест в Twitter и Instagram бяха ограничени, като платформите за социални медии заявиха, че са премахнали публикации на рапъра, след като онлайн потребители са ги осъдили като антисемитски.

Първоначално той беше блокиран в Instagram от Meta Platforms Inc (META.O), компанията майка на Facebook, в петък, след което той написа първото си съобщение в Twitter за първи път от две години насам.

Първата публикация на Уест в Twitter от 2020 г. насам беше размазана снимка на рапъра и основателя на Meta Platforms Марк Зукърбърг, които пеят караоке с надпис "Погледни това, Марк, как ще ме изхвърлиш от Instagram".

Уест и преди е правил странни публикации онлайн. По-рано тази година той беше отстранен от Instagram за 24 часа, след като отправи расови обиди към комика Тревър Ноа, предаде БГНЕС.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Негър

    4 4 Отговор
    Евреите са хубави хора

    Коментиран от #3

  • 2 Байденко

    13 1 Отговор
    Антисемитизъм не може!
    Може само русофобия.
  • 3 американец троцкист

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "Негър":

    Антисемитизмът е враждебност или предубеждение спрямо евреите, което граничи от индивидуална омраза до институционално насилствено гонение. Вероятно "онлайн потребителите", които са ги осъдили като антисемитски и идея си нямат за тази формулировка.