Last news in Fakti

ФБР разследва Илон Мъск за сделката му с Twitter

14 Октомври, 2022 14:49 120 0

  • илон мъск-
  • фбр-
  • разследване-
  • twitter-
  • сделка-
  • документи

Адвокатите на милиардера отказали да дадат документи на компанията, били предмет на "следствена тайна"

Федералните власти в САЩ разследват мултимилиардера Илон Мъск заради офертата му за закупуването на Twitter за 44 милиарда долара.

Това става ясно от документ, депозиран в съда от технологичната корпорация, която притежава едноименната социална мрежа, информира Ройтерс, предаде "Телеграф".

В документа е отбелязано, че срещу Мъск тече разследване.(h2)

Не се посочва нито причината за него, нито кои федерални власти го провеждат.

Технологичната компания, която през юли заведе дело срещу предприемача, за да го принуди да финализира сделката в съответствие с предварителното споразумение, обяви, че адвокатите на Мъск са отказали да ѝ предоставят документи, които тя е поискала, твърдейки, че те са предмет на "следствена тайна".

В края на септември адвокатите на мултимилиардера са представили искане.

В него са посочили "списък с поверителни документи", които не трябва да бъдат представени, обяви Twitter.(h3)

Те включват "работен вариант" на електронно писмо от 13 май до Комисията по ценните книжа и борсите на САЩ (SEC) и презентация със слайдове (представяне на текст, изображения, схеми, клипове и т.н. - бел. ред.), предназначена за Федералната комисия за търговията (FTC), отговаряща за защитата на потребителите и за спазване на правилата на конкуренцията.

Документът, депозиран от Twitter, представлява искане към съдия от щата Делауеър да нареди на адвокатите на Мъск да представят документите. Той е внесен на 6 октомври.

Това става в деня, в който съдията обяви, че временно спира хода на съдебния процес, след като по-рано беше съобщено, че мултимилиардерът е решил да не се отказва от сделката за закупуването на технологичната компания, припомня Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА