Last news in Fakti

8 Декември, 2022 11:58 5 186 1

Джена Ортега била болна от COVID-19 по време на снимките на култова сцена от "Уенсдей" (ВИДЕО)

  • уенсдей-
  • уенсдей адамс-
  • семейство адамс-
  • джена ортега-
  • снимки-
  • covid-19

Интернет потребители веднага отправиха тежки критики към продуцентите на сериала, за това че не са спазили протокола и не са спрели снимките

Само преди две седмици Netflix пусна сериала, който измести по гледаемост най-успешният им проект досега "Stranger Things" - "Уенсдей". Сериалът от осем епизода е спиноф на "Семейство Адамс" и е с участието на 20-годишната Джена Ортега в ролята на титулярната героиня Уенсдей Адамс.

Една от сцените предизвика истински фурор в социалните мрежи, а зрителите останаха изумени от нетипичните танцови умения на Уенсдей по време на училищния ѝ танц.

В епизод 4 героинята зашеметява своя приятел Тайлър, когато изпълнява приковаваща вниманието рутина на "Goo Goo Muck" на Cramps, а лицето ѝ остава напълно безизразно.

Преди това Джена призна, че не е очаквала сцената да стане толкова популярна и дори каза, че се е почувствала "несигурна" заради това, защото сама е сглобила движенията.
"Всъщност се чувствах наистина несигурна за това", каза тя в интервю за подготовката за сцената. "Сама си направих хореографията и мисля, че е много очевидно, че не съм танцьорка или хореограф."

Джена разказа за преживяванията си при заснемането на танца и в ново интервю за NME, в което разкри, че по време на снимките всъщност е била болна от COVID-19. Както можеше да се очаква при такова признание, зрителите останаха ужасени, след като Джена призна, че ѝ е било позволено да снима, докато чака резултатите от изследванията си, след като се е събудила със симптоми на вируса.

"Безумно е, защото това беше първият ми ден с COVID, така че беше ужасно да снимам", обясни Джена.

В подробности за симптомите си тя сподели: "Събудих се и - странно е, никога не се разболявам, а когато се разболявам, не е много лошо - имах болки в тялото. Чувствах се така, сякаш ме е блъснала кола, а в гърлото ми е излязъл малък гоблин, който драска по стените на хранопровода ми."

"Даваха ми лекарства между дублите, защото чакахме положителния резултат", добавя Джена. "Помолих да повторят теста, но нямахме време. Мисля, че вероятно можех да го направя малко по-добре."

Netflix потвърди разказа на Джена и добави в отговор: "Бяха спазени строгите протоколи на COVID и след като положителният тест беше потвърден, продукцията отстрани Джена от снимачната площадка."

Мнозина обаче разкритикуваха продуцентската компания на сериала, MGM, и режисьора на сериала Тим Бъртън за това, че са позволили на Джена да работи, когато се е чувствала толкова зле. Освен че е трябвало да ѝ се даде време да си почине, се изтъква, че COVID-19 е силно заразен и присъствието на Джена на снимачната площадка е изложило на риск всички останали.

Някои хора погрешно приписват вината на Netflix, тъй като там се излъчва сериалът, важно е обаче да се отбележи, че MGM е продуцентското студио, участвало в създаването на "Уенсдей", така че всички протоколи от снимачната площадка на COVID-19 са били обработени от MGM.

Обсъждайки ситуацията във форума Reddit, един потребител коментира: "Това беше буквално цяла сцена в танцов клуб с много хора, които участват. Не обвинявам Джена, защото ги е информирала навреме, но смятам, че е било крайно безотговорно от страна на продуцентите да продължат снимките, особено след като в тях е участвала тълпа."


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ъъъъъ

    0 0 Отговор
    А какво е уенсдей???