Last news in Fakti

13 Декември, 2022 16:45 2 555 5

Кей-поп звездата Джин от BTS влезе в казармата (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • джин-
  • кей-поп група-
  • bts-
  • казарма

Новината шокира милионите му фенове

Кей-поп звездата Джин от BTS влезе в казармата (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимка: БГНЕС

Джин, най-възрастният член на южнокорейската група Би Ти Ес, започна да отбива 18-месечната си задължителната военна служба, съобщиха осведомителните агенции, цитирани от БТА.

Певецът е изпратен в тренировъчен център в източната част на страната.

Около 300 военни, полицаи и служители на пожарната се грижеха за сигурността на мястото. Освен тях и десетки фенове на Джин се събраха, за да се сбогуват лично с изпълнителя поне засега, въпреки минусовите температури и прогнозите за снеговалеж.

През октомври кей поп сензацията Би Ти Ес обяви, че певците ще изпълнят дълга си и ще отбият задължителната военна служба, като това първи ще направи Джин. Членовете на групата планират да продължат с индивидуални проекти и да се съберат отново през 2025 г., след като всичките седем изпълнители приключат с ангажиментите си към армията.

Джин, който навърши 30 години на 4 декември, беше отложил влизането си в казармата максимално.

След пет седмици обучение в тренировъчния лагер, разположен на около 45 километра от силно укрепената демилитаризирана зона, която разделя двете Кореи, той ще бъде изпратен на друго място.

Във фен платформата на Би Ти Ес - Weverse, Джин съобщи, че влиза в казармата. Той публикува своя снимка с бръсната глава, като се пошегува, че изглежда "по-сладко" отколкото си е представял.

Продуцентската компания "Биг хит мюзик" обяви, че няма да има официално изпращане на певеца и помоли феновете да се въздържат от пътуване до тренировъчния лагер, позовавайки се на опасения за безопасността им.

Според законодателството в Република Корея всички здрави мъже на възраст между 18 и 28 години трябва да служат в армията за около две години - мярка, която отдавна е източник на спорове.

Промяна на разпоредбата от 2019 г. позволи на седмината певци от Би Ти Ес да отложат влизането в казармата до 30-годишна възраст. Изключения или съкратена военна служба засега се предвижда за представители на няколко категории южнокорейци като медалисти от Олимпийски и Азиатски игри, класически музиканти и танцьори, отличени с водещи награди в конкурси.

Южнокорейски депутати призоваха преди време момчетата от Би Ти Ес да бъдат освободени от военна служба, водиха се и дебати по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БеГемот

    6 1 Отговор
    Тая кукличка ще ощастливи много сурови северно корейски нинджи на десет годишна служба...даже и зайците на две три години ще намажат...

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Опааа

    3 0 Отговор
    Божидаро…ти си знаеш!
  • 5 Шокиран

    0 0 Отговор
    Шоково го преместих