Last news in Fakti

14 Декември, 2022 12:56 3 909 1

Най-точните предсказания на Нострадамус за значителни световни събития

  • нострадамус-
  • предсказание-
  • бъдеще-
  • история-
  • сбъднати пророчествата

Един от най-известните предсказатели вижда събития както от своето време, така и до наши дни и отвъд. Ето кои са най-точните му и важни за света предсказания

Най-точните предсказания на Нострадамус за значителни световни събития - 1
Снимка: Shutterstock

Френският астролог и лекар Нострадамус е известен по цял със своите хиляди предсказания, направени под формата на стихове, много от които се сбъдват с точност. Изненадва всички с прогнозите си още от XVI век. Роден е на 14 декември 1503 г.

Академичната общност е на мнение, че повечето асоциации между световни събития и четиристишията на Нострадамус като цяло са резултат или на грешна интерпретация, или на грешен превод (понякога умишлено), или са толкова оскъдни, че на практика са неизползваеми като доказателство за някакви гадателски способности.

Пророкът пише прогнозите си в четиристишия и четириредови стихотворения. Колкото и съмнения да има, стиховете му са твърде показателни, за да са случайност. 4 исторически събития са били предсказани с невероятна точност от Нострадамус. Ето кои са те...

1. Смъртта на крал Хенри II през 1559 г.

Кралят умира бавно и мъчително през лятото на 1559 година след сражение с млад войник, информира woman.bg. Схватката им е приятелска, а копието на войника се пречупва на части, като няколко от тях се забиват в черепа и окото на краля. В следствие на тези наранявания, Хенри умира бавно и мъчително в резултат на сепсис. Има доказателства, които сочат, че Нострадамус точно е предсказал смъртта на 40-годишния крал. В неговото стихотворение се споменава, че "по-млад лъв ще победи по-възрастния" и "той ще прониже очите му през златна клетка", както и че "2 рани ще му причинят мъчителна смърт". Всичко това се е оказва удивително точно. Не липсват обаче и критични мнения, които поставят под съмнение истинността на това. Те опровергават написаното в четиристишието, като доводът им е, че според Нострадамус убийството ще се случи в битка на бойно поле, а всъщност то се става случайно в приятелска битка.

2. Идването на власт на Хитлер

Завземането на властта от Хитлер е описано в друго четиристишие от пророка. От това пророчество ни побиват тръпки, а то гласи, че "От дълбините на Западна Европа ще се роди малко дете от бедни хора" и продължава с "Това дете с езика си ще събере голяма войска и славата му ще се разпространи далеч извън Европа." И всичко се оказва истина.

3. Опустошителните атомни бомби в Нагасаки и Хирошима

Нострадамус описва, че в два града ще се случат такива бедствия, които човечеството не познава. Тълкувателите на пророчествата смятат, че това са бомбите, унищожили Нагасаки и Хирошима през Втората световна война. Астрологът пише, че "в два града ще се случат невиждани бедствия, които човечеството не познава". В стиховете си Нострадамус споменава съчетанието "глад в чума", като вероятно има предвид радиационните болести и трайните разрушения. Стихът "хора, умиращи от стомана" пък е препратка към самолетите, пускащи бомбите.

4. Убийството на Джон Кенеди

Новината за мистериозното убийство на Кенеди отеква в цял свет. За него е известно, че снайперист с далечен изстрел слага внезапен край на американския президент. Нострадамус има една реплика, която се доближава до това деяние: "Върху великия човек ще се стовари зло от високо". Стихотворението продължава с "Невинен мъртъв човек ще бъде несправедливо обвинен", като става дума за Лий Харви Осуалд, за когото мислят, че е предполагаемия убиец, но се оказва изкупителна жертва. Истинският убиец така и не е открит или както Нострадамус пише той "остава забулен в мъглата".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Соваж бейби

    5 3 Отговор
    Писал е нещо си ,и след години се случва ?! Нормално е ,ако не е голяма фантастика ,и днес много пророци и медиуми един не вижда числата от тотото големият джакпот за събота да речем ве ,що така ,конни надбягвания ,в казина джакпот,кодове за трзори .....?