Last news in Fakti

3 Януари, 2023 10:58 4 908 11

Джордж Лукас мрази Джаба Хътянина

  • междузвездни войни-
  • джордж лукас-
  • джаба-
  • джаба хътянина-
  • филм-
  • поредица-
  • режисьор

Легендарният режисьор и създател на "Междузвездни войни" преработвал сцените с Джаба няколко пъти, докато стигне до удовлетворяваща поява на гангстера на екран

Джордж Лукас мрази Джаба Хътянина - 1
Снимка: Shutterstock

"Междузвездни войни" е франчайз, който промени всичко в множество индустрии, въвеждайки филми, телевизионни сериали, романи, комикси и игри в един свят, готов да се радва на безкрайната битка между джедаите и ситите. С хиляди часове съдържание за гледане, четене и взаимодействие, има герои, които се открояват над останалите и карат феновете да ги обичат (или мразят) със страст, която изгаря по-силно от слънцето на Татуин.

Независимо от индивидуалните чувства към него, Джордж Лукас е геният зад звездната сага и има свои собствени чувства към един от най-разпознаваемите си герои: според MovieWeb той мрази подлия гангстер Джаба Хътянина, пише БГНЕС.

През цялата оригинална трилогия триото герои Люк Скайуокър, Лея Органа и Хан Соло се сблъсква с няколко противника, повечето от които принадлежат на злата Империя, управлявана от ситите. Въпреки това, няколко изключителни злодеи бяха добавени, за да направят нещата по-вълнуващи, а в третата част, "Завръщането на джедаите", Соло висеше на стената в бърлогата на Джаба. Джордж Лукас не понасял масивната кукла, използвана за оживяването на охлювоподобното същество, дори след като я сменил още в началото на процеса.

Според слуховете първоначалният персонаж на Джаба е изигран от Деклан Мълхоланд, който бил облечен в огромно кожено палто. Прочутият режисьор не е бил доволен от начина, по който се е получила сцената, заради което я е изрязал от първия филм. След това той преработва героя в голямо охлювоподобно същество, използвайки най-модерна кукла, но не харесва и тази версия на героя, както и цената от половин милион долара, която идва заедно с него. В крайна сметка той загива благодарение на Лея (може би заради това, че я накара да облече месинговите бикини), когато тя увива веригата си около гърлото му и го убива по време на бягството на Люк и Хан.

Въпреки омразата на Джордж Лукас към героя, хлъзгавият гангстер намира път към сърцата на феновете, появявайки се в още истории и медии. Първата последваща поява на Хаитянина се случва, когато Лукас преосмисля и ремастерира шедьоврите си, като вмъква конфронтация между Хан и Джаба на космодрума Мос Айсли на Татуин преди бягството на Соло с Люк и Оби Уан в "Междузвездни войни: Нова надежда". След това Джордж Лукас го вмъква като ВИП гост на състезанието с капсули в "Междузвездни войни: Нова заплаха" и има два по-дълбоки сюжета в "Междузвездни войни: Клонираните атакуват".

Джордж Лукас е създал обширна вселена, която обхваща хиляди години в стотици светове, и е разработил дълбок списък от герои. В залите на легендите малко са убедителните персонажи, които не са част от джедаите или ситите, като в сюжетните линии преобладава владеенето на силата. При толкова малък избор на герои, които не използват светлинни мечове, Джаба Хътянина е един от най-интригуващите и най-страховитите, дори Джордж Лукас да не е съгласен.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Беловеца

    14 10 Отговор
    Джаба е изигран от Деклан Мълхоланд, който бил облечен в огромно кожено палто


    Защото не са познавали ген.Атанас Атанасов.Щяха да си спестят много главоболия с грима и облеклото.
  • 2 Соваж бейби

    3 27 Отговор
    Ми те всичките герои са за оплакване в този досаден филм,няма ли край Боже мили ?
    Джаба е точно като слонско нещо отпадъчен материал след храна.Само малкият Гругу е малко симпатичен от целият този цирк .
  • 3 Нашийник

    16 9 Отговор
    "подлия гангстер", "охлювоподобно същество", "масивна кукла"... Смятам, че Лукас малко прекалява с определенията си за проф. Александрова.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 Соваж бейби

    13 3 Отговор

    До коментар #3 от "Нашийник":

    И охлювите не са толкова грозни като Джаба,има едни големи черви в двора по някога ги виждам,не малки дъждовни ами големи и дебели , ъъъъъ отврат ,същото е само че е добавил глава и ръчички ,ужассссс.Най ми е смешен всцената с наргилето как пуши Джаба ,иначе си е гнус персонаж .
  • 5 Механик

    1 6 Отговор

    До коментар #3 от "Нашийник":

    Направо ми го взе от устата.
  • 6 междузвезни шитове

    4 21 Отговор
    Тотална помия и измишльотини за промиване на мозъците на младежта.

    Коментиран от #7

  • 7 Соваж бейби

    1 16 Отговор

    До коментар #6 от "междузвезни шитове":

    Няма край ,това е машина за пари има куп улави фенове дават десетки хиляди евра за лего.Скоро едно франсе направи нов модел само 1200 € кутията ,един друг 10 000 € инвестирал за изложба и олигфр@нски проект ,още колко такива с лопата да ги ринеш.И аз съм потърпевша ,това е проклятие в къщи има лего на стойност колкото чисто нова кола хубав модел и повече..
  • 8 джедай

    2 8 Отговор
    Аз не мразя Джаба Хътянина,не мога да мразя. Принцеса Лея удуши Джаба.
  • 9 12345

    4 8 Отговор
    Аз харесвам плужеци. Толкова са сладки.

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 мдаа

    3 6 Отговор

    До коментар #9 от "12345":

    Особено като ги размажеш. 😄