Last news in Fakti

4 Юли, 2023 13:15 1 276 2

Групата на Ейми Уайнхаус ще изнесе концерт в София

  • ейми уайнхаус-
  • група-
  • концерт-
  • софия

Събитието е на 29 септември

Групата на Ейми Уайнхаус ще изнесе концерт в София - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Оригиналната група на Ейми Уайнхаус идва в София на 29 септември, съобщават организаторите от „София мюзик ентърпрайсис“ (СМЕ). Събитието е в Joy Station.

„Харесвате музиката на Ейми Уайнхаус, но не сте имали шанса да я видите и чуете на живо. Сега ни се удава рядък шанс да се докоснем до меланхоличното, омагьосващо, дълбоко одухотворено и ярко индивидуално творчество на безкрайно талантливата английска певица, чийто трагичен живот приключи незаслужено рано“, коментират от СМЕ, предава БТА.

Идеята да се поддържа спомена за Ейми и песните ѝ да продължат да живеят чрез изпълнения на живо е на Дейл Дейвис – нейния басист, най-доверен музикален спътник и близък личен приятел, разказват от СМЕ. Дейвис уговаря останалите музиканти от бенда – Ксантън Блак (пиано), Хауи Гондуи (китара), Нейтън Алън (барабани), и Джим Хънт (саксофон) – да останат заедно и да свирят и концертират, вдъхновени от мотото Forever Amy (Ейми завинаги). „Разбира се, решават успешно и най-трудния проблем – да изберат певица, която максимално автентично да се доближи от тембъра, стила и излъчването на звездата“, коментират от СМЕ.

По думите им програмата на шоуто е ретроспективно пътуване през целия каталог на Ейми Уайнхаус, съчетаващ ритъм енд блус, соул, джаз и поп в една моментално разпознаваема музикална палитра. Суперлативите от критика и фенове не спират да валят, като формацията вече две години почти не слиза от сцена, свирейки в някои от най-престижните зали и клубове по света, допълват от СМЕ.

“Ейми беше изумителна – тя имаше огромно сърце и ако те харесва, веднага го усещаш. Беше готова да ти даде всичко. Тя остави толкова важно музикално наследство и с тази група целта ни е да го поддържаме живо, обикаляйки целия свят“, казва Дейл Дейвис.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 баба

    3 2 Отговор
    А нещо бело не е ли останало от наследството?
    Питам за внуците.
  • 2 Рослямист

    4 0 Отговор
    Искаме ЛЮБЭ!