Last news in Fakti

18 Юли, 2023 09:48 1 104 0

Новолуние в Рак - идеалното време да обърнем нова страница в живота си

  • новолуние-
  • рак

Това Новолуние може да разтърси емоциите ни из основи

Новолуние в Рак - идеалното време да обърнем нова страница в живота си - 1
Снимкa: Shutterstock

На 17 юли в 21:32 ч. се случва Новолуние във водния знак Рак. Това e един специален момент, в който комбинацията на планетните сили предвещава промяна в импулсивния поток, влива повече страст, желание за изява, инат, реактивно настроение и нетърпение.

Винаги Новолунието бележи края на един лунен цикъл и началото на друг, който продължава 29-30 дни, и е идеалното време да обърнем нова страница в живота си. Това Новолуние може да разтърси емоциите ни из основи. Знак Рак се управлява от Луната, така че сега ще има повече промени в настроението, нарастване на чувствителността, ранимостта и обидчивостта. Също така интуицията ще се засили. Може да почувстваме силна нужда да се грижим за близките хора около нас, но също така да отделяме време на собствените си дълбоки нужди, които може да сме пренебрегнали. Призовава ни да следваме сърцето си, да се фокусираме върху семейството, дома, тези, които обичаме и да се вслушаме в желанията на детето, което се крие в нас.

Новолунието се формира в 24 градуса 56 минути в знак Рак и засяга най-много тези със Слънце, Асцендент или лични планети в знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, намиращи се от 21 до 27 градуса. На общо и глобално ниво Новолунието в Рак ще извежда на преден план въпроси, свързани със сигурността, отбраната, храната, водата, жилищата и семейството.

Това Новолуние може да ни отведе в много дълбоки и мътни води. В същото време лунните възли променят позицията си и активират оста на взаимоотношенията Овен-Везни, започвайки нов кармичен цикъл от 18 месеца. В опозиция на Новолунието в Рак е ретроградния Плутон в Козирог. Минали грешки, проблеми и ситуации могат отново да се появят и да търсят своето решение и отработване. Всичко това може още повече да засили емоционалната нестабилност, несигурност, страстите, чувството на притежание и контрол, ревност, гняв и омраза. Новолунието ще задейства един процес на духовно и емоционално пречистване, освен това нараства опасността от наранявания, инциденти, насилия и непредвидими ситуации. Секстилът на новолунието с Уран засилва чувството за свобода, независимост и авантюристичен дух, но може да донесе неочаквани промени на плановете и възможностите.

В службата и у дома, отношенията може да превърнат тези места във военни зони. Опитайте се да не контролирате и да не налагате желанията си на другите. Бъдете по-внимателни, разбиращи и тактични, доколкото ви е възможно. Избягвайте да сте сред хора, които подронват вашата самоувереност и са склонни да критикуват и да ви внушават комплекси. Най-доброто нещо, което трябва да направите, е по някакъв начин да се дистанцирате от това, което ви причинява ограничение и напрежение, но без да действате импулсивно и да казвате думи, за които после да съжалявате. В тези дни около Новолунието ще надделяват емоциите, а не логиката, не вземайте прибързани решения и не реагирайте импулсивно. Дайте си време да се успокоите и да вземете правилните решения. Може за момент да се изплашите от скоростта на събитията, но тя е в рамките на потока. Каквото и да се случва, не губете оптимизъм. Ще откриете, че сега имате много нови идеи и ще бъде невъзможно да следвате тривиалното или да се придържате към вчерашното, пише Ивелина Пенчева в novini.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА