Last news in Fakti

24 Юли, 2023 14:15 9 089 24

3-те най-зловещи места в България

  • зловещи места-
  • мистерия-
  • българия-
  • шишенци-
  • мусачево-
  • царичина

Шишенци, Царичина, Мусачево - най-мистериозните и страховити е места у нас

В България има доста страховити места, които пазят своите тайни и въпреки времето и хорските приказки, те си остават загадка. Представяме ви 3 мистериозни места от страната ни, които наистина биха могли да бъдат наречени зловещи:

Дупката в Царичина

През 1990 година в село Царичина започват разкопки, организирани от Генералния щаб на Българската армия, по идея на екстрасенса Елисавета Логинова. Тя получава странни сигнали от извънземна цивилизация, че именно в село Царичина е закопано първото човешко същество, живяло някога на земята. Не след дълго разкопките били прекратени незабавно и дупката била зарината и капсулована. Какво са открили нашите военни там и до днес остава мистерия. По време на разкопките свидетели, както и ясновидката, твърдят, че са били посетени от извънземни. През краткия им престой се случили необясними неща. И до днес жителите на село Царичина твърдят, че покрай бившите разкопки се усеща необяснима енергия.

Прокълнатата къща в село Мусачево

В село Мусачево, което се намира на около 20 километра от София, има схлупена къща, със зеещи прозорци, която стои необитаема от десетилетия. Местните казват, че никой не искал да я купи заради стряскащите неща, които са се случили там. Семейството, което построява къщата, умира при мистериозни обстоятелства. След това е имало още две семейства, които се нанасят там, но и те починали по мистериозен начин. Според предани, къщата е била построена върху турско гробище и има заровени прокълнати жълтици под нея. Очевидци разказват, че през нощта се чували страховити звуци в нея и проблясвали ярки светлини.

Село Шишенци

Село Шишенци се намира във Видинско и наброява 120 жители. Интересен факт е, че 80% от населението е със сини очи. Това село е може би най-страховитото в цяла България, пише "Флагман". Никой не смее да излезе след 21.00 часа вечерта. Почти всички се заключват и не излизат посред нощ. Твърди се, че причината за това е, че всяка вечер по улиците на селото се чуват викове от гласовете на мъже, жени и деца и биене на тъпани. Скептици казват, че това са чакали, но жителите в селото разказват, че хората ги побиват тръпки и разказват, че вечер не смеят да излизат, защото не знаят какво има навън.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    19 36 Отговор
    Всяко село, всеки панелен ЖК са изкарани като от психотрилър.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ами

    37 2 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Нещата падат заради гравитацията! На хладилниците виж уплатненията!

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ТаУмВзе

    39 33 Отговор
    Не виждам Парламентите ни! От тва по зловещо нема.
  • 9 Ами

    45 1 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Щеше да странно,ако се бяха изсипали към тавана ,към пода не е странно!
  • 10 Адам Хилтън

    46 4 Отговор
    Собственика на къщата в Мусачево още е жив, и казва че няма проклятие - някакви мафиози му искали къщата и той не я дал. Затова платили на новинарите, да лъжат че къщата била прокълната.
  • 11 Роза

    20 36 Отговор
    В света има много необясними неща.Нека да не отричаме всичко,което не разбираме!Много учени хора признават съществуването на паралелен свят и паралелни вселени.От един разказ на Едгар По съм запомнила думите:"Не трябва да тревожим демоните,за да не ни навредят!"

    Коментиран от #20

  • 12 фантаджиро

    53 35 Отговор
    Най прокълнатото и злокобно място,обладано от зли сили и демони в България е Парламента и министерски съвет.

    Коментиран от #14, #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ММ ДААА

    45 21 Отговор

    До коментар #12 от "фантаджиро":

    най най е президенството там е двуглавата ламя
  • 15 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    41 1 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    Веднъж в едно заведение, твой колега изтърва едно кебапче на пода. Взе го, огледа се да не го е видял някой и пак го сложи при другите кебапчета на масата. Мислех, че ще го хвърли на котката.
  • 16 Вместо да се хващате

    32 35 Отговор
    за поамериканчени митове за инфантили, се разходете малко по родните места на предците си - визирам поне наследниците на 80 процента селско население към 1944г. Отидете по селцата по Балкана в Габровско, Ловешко, отидете в Родопите по-високо, отидете в Трънско и Кюстендилско, вижте разкостените къщи в Северозапада. Да видите там, където (пра)бабите и (пра)дядовците ви някога действително са играли хоро и селото е било примерно 1000 човека, сега я има, я не - 10 постоянно. Как къщи, градени от две-три поколения са се разпаднали, ниви са станали храсталаци, училища са се превърнали в нещо наистина страшно и опасно да ти падне на главата. И то без война, без нашествие. Не псевдореалитата и псевдомитовете за инфантили колко страшно било в Шишенци.

    Коментиран от #23

  • 17 фантаЛимон

    1 34 Отговор

    До коментар #12 от "фантаджиро":

    Прокълнатите бяха в изолатора и пак там ще се върнат.

    Коментиран от #19

  • 18 Какви пици бе

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    лъжлъо???? По телевизията ли гледа!!?? Я оди мий тоалетната, и мий чиниите!!!!!

    Коментиран от #21

  • 19 Сблъсквал се

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "фантаЛимон":

    и с изолатора и с прокълнатите неща,така ,че пий си фанта лимон и дълго кафе и не мисли ,че всичко има обяснение.
  • 20 Констатираща

    7 7 Отговор

    До коментар #11 от "Роза":

    Колкото човек е по-неук и незапознат с нещо, толкова повече вярва на суеверия и нереални явления. Знаем от историята, как хората едно време, са приемали природните явления. Не случайно, повечето митове са съсредоточени в селата, защото там се пазят обичаите, но и там има възрастни и неграмотни хора, които вярват на предания.
  • 21 шеф верига ресторанти

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "Какви пици бе":

    Още малко 1 или 2 месеца и ще го изпращам към бюрото по труда !
  • 22 Дедо ви Вазoff

    3 2 Отговор
    Да ви биьт и да ви ебьйт, про-рускьй сепаратись!
  • 23 Човек

    1 3 Отговор

    До коментар #16 от "Вместо да се хващате":

    Ако искаш мога да те заведа в моето село Добриново, близо до Карнобат. Кметът беше изровил някакви архиви с населението му през годините. Когато идва комунизма е било 1600 човека. В края на комунизма са останали 300 и младите са го напуснали. Национализацията и колективизацията го убиха. Днес са оцелели около 100 човека от онези 300.
  • 24 Чешмеджиев

    5 1 Отговор
    Бабини деветини ! По страшно чудовище от човека нема !
    Я ви го редим това ! НЕМА !