Last news in Fakti

24 Септември, 2023 11:55 2 784 3

Мафиотският бос на Коза Ностра Матео Месина Денаро е в необратима кома

  • матео месина денаро-
  • коза ностра-
  • мафиотски бос-
  • необратима кома-
  • рак на дебелото черво

Той страда от рак на дебело черво и според лекарите му Месина Денаро няма да може да се възстанови

Мафиотският бос на Коза Ностра Матео Месина Денаро е в необратима кома - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Най-търсеният мафиотски бос в Италия Матео Месина Денаро, който бе заловен през януари, след като се укриваше в продължение на 30 години, е в състояние на необратима кома от петък, съобщи ДПА, позовавайки се на информационната агенция АНСА, предава БТА.

Той страда от рак на дебело черво и според лекарите му Месина Денаро няма да може да се възстанови. По негова молба мерките за поддържане на живота му са преустановени, съобщиха лекари от болницата в централния италиански град Акуила. В началото на август 61-годишният мафиот претърпя операция на червата в болницата "Сан Салваторе" в Акуила. Макар операцията да бе успешна, напредналият стадий на рака на дебелото черво е довел до необратимо влошаване на здравословното му състояние.

В петък той е получил значителен кръвоизлив и малко след това е изпаднал в състояние на необратима кома, съобщи АНСА.

Матео Месина Денаро, осъденият ръководител на сицилианската мафия Коза Ностра, бе заловен от полицията през януари след бягство в продължение на три десетилетия. Босът на мафията, който дълго време бе смятан за най-търсения беглец в Италия, бе заловен от специализирано полицейско подразделение в клиника за лечение на рак в Палермо, където се лекувал под фалшиво име.

Той е осъден задочно на доживотен затвор за ролята си в серия от зловещи убийства и взривявания на коли бомби в Италия. Наред с другите престъпления той е обвинен за взривовете на колите бомби през 1992 г., при които загиват водещите прокурори, борещи се с мафията, Джовани Фалконе и Паоло Борселино, както и други.

Денаро е смятан за близък довереник на бившите престъпни босове на мафията Бернардо Провенцано и Салваторе Риина.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БълХарин

    9 2 Отговор
    А Асфалт паша де ла Банкя умело се прави на улав,за да не ходи на гости при Бай Ставри.
  • 2 Заловили те…

    11 1 Отговор
    Човекът видял, че умира и че няма смисъл да се крие повече и решил да го направи сред близките си! Иначе, 30 години ония лапали мухите, или може би кинтите, за да се правят на разсеяни.
  • 3 Факт

    6 2 Отговор
    Ако беше в България щеше да стане кмет на София и Министър председател.Не е случил на държава.