Last news in Fakti

23 Ноември, 2023 08:32 2 537 28

Уволниха Сюзан Сарандън заради антисемитски изказвания

  • сюзан сарандън-
  • мелиса барера-
  • антисемитски изказвания-
  • уволниха

Сарандън не е единствената актриса, която беше “наказана“, след като сподели мнението си от случващото се в Газа

Уволниха Сюзан Сарандън заради антисемитски изказвания - 1
Снимка: БГНЕС

В последните седмици Сюзън често споделя гнева си срещу бомбардировките на Израел. Според информацията, думите ѝ сериозно "наранили" част от служителите в агенцията "UTA", което довело и до решението на ръководството да уволни актрисата, пише dir.bg.

Наскоро холивудската звезда публично разкритикува случващото се в Газа. В една от речите си, носителката на Оскар заявила, че "уплашените евреи усещат чувството какво е да си мюсюлманин в Америка".

"Напоследък много хора се страхуват от факта, че са евреи, което им дава шанса да разберат какво е усещането да бъдеш мюсюлманин в тази страна", каза 77-годишната звезда на митинг миналата седмица.

Сарандън не е единствената актриса, която беше “наказана“, след като сподели мнението си от случващото се в Газа. По-младата ѝ колежка Мелиса Барера, която изпълни главната роля в няколко от филмите от поредицата "Писък", беше изхвърлена от продуцентската компания на предстоящата седма хорър лента, след като нейни постове в социалните мрежи по отношение на израелско-палестинския конфликт, не се понравили на шефовете.

Уволниха Сюзан Сарандън заради антисемитски изказвания
Снимка: БГНЕС

"Западните медии представят единствено страната на Израел. Защо го правят, ще оставя на вас да прецените", написа Мелиса в свой пост. В друг тя сравнява лагерите в Газа с концентрационни, припомняйки, че хората в тях живеят без електричество и вода. По думите ѝ, случващото се в Газа е вид "етническо прочистване."

Думите на Барера видимо са ядосали продуцентите ѝ, които са я уволнили с довода, че няма да толерират да работят с хора, които имат антисемитски възгледи.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    95 5 Отговор
    Западната свобода и демокрация в действие.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 КОТарАК

    1 28 Отговор
    Кадирката пък предложи куршум в главите на антисемитите..чудни истории
  • 4 Един не трол

    85 4 Отговор
    Всички продуцентски къщи и т.н. са на евреи, какво да очакваме друго. Иначе самите евреи гузно си мълчат правилно ли е избиването на хиляди жени и деца. Абсолютни нацисти са това.
  • 5 реалностите

    73 1 Отговор
    И двете актриси са прави, но са пропуснали, че Холивуд се ръководи от еврейско свърталище на пепелянки?
    Тая мантра и довод с "антисемитизма" отдавна загуби смисъл и значение и сега не е нищо повече от форма за натиск, измъкване от отговорност и т. н. Последните години горяха на кладата "антиваксъри", "трансфоби", сега "антисемити" и т. н.

    Коментиран от #22

  • 6 Изкукуригал

    45 1 Отговор
    Американска демокрация и Ния мечтаем за нея
  • 7 Мирослав

    3 27 Отговор
    Фашизмът отново набира мощ. В Русия, в Израел и на много други места. С пасивната подкрепа на Запада,
  • 8 Ццц

    48 2 Отговор
    Всяко несъгласие с издевателствата на евреите е антисемизъм. Представете си какво би било ако не палестинците, а те са натикани в Газа и палестинците им кажат да се евакуират на безопасно място, което после бомбардират? От времето на Рамзес II отношението към "богоизбрания" ( кой го каза??) народ е еднакво. Начинът, по който завърши Втората световна война промени подхода и доказа защо древните са били по-мъдри. Просто са се съобразявали с реалността, а не с измишльотина като "либералната демокрация". Залязващият световен ред е построен в полза на евреи и англосаксонци. Неговата дълготрайност е само 30 години, защото няма как да един ред да е напредничав, ако обслужва отпадък.
  • 9 Някой

    47 1 Отговор
    Абе, демокрация и свободно изразяване на лично мнение. Защитено от конституцията. Стига да не се нараняват чувствата на евреите, на черните, на ЛГБТ, на свръх богатите и т.н. Абе, демократичен рай е. Нищо общо няма с диктаторските страни.

    Коментиран от #14

  • 10 БАНко

    28 1 Отговор
    С ЦЕНЗУРА НАТООВЦЕТЕ СЕ СТРЕМЯТ ДА ПОДЧИНЯТ СКАПАНАТА ЕВРОПА И САЩ , ХОРАТА ДА НЕ ЗНАЯТ КАКВО СТАВА В ПАЛЕСТИНА И ОСТАТЪЧНА УКРАЙНА!!!
  • 11 Данчо

    35 1 Отговор
    Дреме й на Сюзън на 77-годишната й тка, че някакви евреи са я уволнили! Какво? Няма да й стигнат парите или стажа за пенсия? Дръжки!!!
  • 12 781

    41 1 Отговор
    Вече не е демократично да изразяваш различно мнение. Сбогом Западна цивилизация
  • 13 Юдейско сборище

    31 0 Отговор
    В Холивуд всички филмови, музикални и подобни компании, продуценти, режисьори, друг персонал с големите кинти и половината актьори са юдеи. Така че нищо чудно.

    Коментиран от #21

  • 14 Ццц

    26 2 Отговор

    До коментар #9 от "Някой":

    Гордостта на атлантиците е, че видите ли можело да говориш каквото искаш, че дори и да протестираш. До тук добре. Но като знам колко пъти некой изтръпнал гаражен редактор ме е трил и забранявал да коментирам, теорията издиша. Последният протест, както и опитът, който имаме с демокрацията във Франция да речем показва и до колко правото ти на протест е защитено. Толкова за демокрацията като противовес на диктатурата.
  • 15 789

    19 1 Отговор
    От подобни реакции на властимащите на всички нива, човек започва да си задава въпроса за целта и ефективността на Холокоста. Защото в момента и то не от вчера, оня ден евреите подхождат с точно този аршин към палестинците. Няма добър, няма лош. Пътво ще ги изтребим, после ще мислим кой какъв е. Така, както е било в Дахау, Освиенцим, Треблинка и всички други знайни и наезнайни места на човешкия позор.

    Коментиран от #17

  • 16 Павел пенев

    12 0 Отговор
    Всяко критично изказване против израелските терористи е антисемитско. Гнусна нация.
  • 17 ъъъъъ

    9 0 Отговор

    До коментар #15 от "789":

    Нали знаеш, че жертвите на тези концлагери са увеличени х100 пъти от самите евреи, за да цоцат пари
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Aлфа Bълкът

    13 0 Отговор
    Беше ми тъжно да разбера, че и Харисън Форд е
    евреин по майчина линия. Има един куп евреи дето
    не ги знаем, че са евреи, в Холивуд те са мнозинство.
  • 20 Българин

    2 9 Отговор
    Много да ми смешни такива актриси. Или стават мюсюлманки или като ги хакне някое мюре и чак тогава разбират, че не са били прави.
  • 21 Ами

    9 1 Отговор

    До коментар #13 от "Юдейско сборище":

    Защо ли, защото Холивуд е огромна машина за манипулации изграждане на модели и влияние над масите по целия свят! Следващият въпрос е кой контролира и използва тази машина и колко е важно това? Двете актриси за тях са просто две ръждясали, скърцащи болчета, които незабавно трябва да бъдат заменени!
  • 22 Освен това е нонсенс ,

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "реалностите":

    тъй като самите палестинци също са семити.
  • 23 Бойкот на алчните О.Л.Х.

    1 1 Отговор
    Трябва дружно да бием шута на гоите
    и този път да отдат да живеят югозападно от Египет...
  • 24 ККК

    4 0 Отговор
    Браво Сюзън! Моята актриса, казваща ИСТИНАТА за ч@футите!!!
  • 25 Яяяяяя

    3 0 Отговор
    Демокрация
  • 26 Права е.

    2 0 Отговор
    Аз я подкрепям.
  • 27 Тони

    3 0 Отговор
    Скоро четох автобиографията на Слаш. Повярвайте ми, всички продуценти и мениджъри, през които са минали Гънс и които са ги обирали най-безпардонно бяха на 100 % с еврейски имена. То просто там няма други, не се допускат. Допускат се само овци за стригане и крави за доене.
  • 28 Австрийски художник с мустачки

    1 0 Отговор
    Браво на Сюзън. За много неща не бях прав, но за евреите бях 100% прав.